Microsoft lansează prima versiune de test a noului Windows 11

Microsoft lansează prima versiune de test a noului Windows 11
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 29 iun 2021

La doar câteva zile de la prezentarea oficială, prima versiune Preview a viitorului și, deja controversatului, sistem de operare al Microsoft este disponibilă pentru testeri. În același timp, compania americană a lansat o sugestie privind data exactă de lansare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Prima versiune Preview de Windows 11 este deja disponibilă pentru download utilizatorilor interesați de testarea acesteia și înscriși în programul Windows Insiders.

Cum au crescut olandezii de la FERM afacerile din România CITEȘTE ȘI Cum au crescut olandezii de la FERM afacerile din România

Cu câteva excepții importante, precum serviciul Microsoft Teams și suportul pentru aplicațiile de Android, în această versiune de test pot fi văzute toate modificările aduse de viitoarea versiune de Windows, precum noul meniu Start și noul magazin de aplicații.

În același timp, Microsoft relaxează condițiile de instalare pentru Windows 11, care i-au atras deja numeroase critici. Inițial, Microsoft a spus că noua versiune va putea fi instalată doar pe sistemele care includ componenta TPM 2.0 - un cip care stochează în siguranță datele sensibile și le adaugă acestora o protecție hardware.

Acum, Microsoft revine și spune că Windows 11 va putea fi instalat pe toate sistemele cu procesor Intel din generația 8 (sau mai nou) ori cu procesor AMD Zen 2 (sau mai nou). Între timp, compania americană spune că va testa și sistemele cu generația 7 de procesoare Core, respectiv procesoarele Zen 1, pentru a vedea dacă acestea îndeplinesc standardele noului Windows.

Statul vine cu tichete sociale pentru sprijin educational, ajutor atât pentru familii, dar și pentru retailerii loviți de pandemie. Cum poți intra în program CITEȘTE ȘI Statul vine cu tichete sociale pentru sprijin educational, ajutor atât pentru familii, dar și pentru retailerii loviți de pandemie. Cum poți intra în program

Microsoft mai este criticată pentru că “revine la vechile practici anticoncurențiale”, prin integrarea aplicației Teams în Windows 11, care va fi, astfel, avantajată în fața concurenței.

Gigantul american nu a anunțat, până acum, o dată precisă pentru lansarea Windows 11, însă, în mai multe materiale se lasă de înțeles că aceasta va avea loc pe 20 octombrie.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
windows 11
sistem de operare