Microsoft le-a propus celor de la Apple să cumpere Bing. De ce a fost refuzată oferta

Microsoft le-a propus celor de la Apple să cumpere Bing. De ce a fost refuzată oferta

Satya Nadella, șeful Microsoft

Profit.ro
Profit.ro
scris 25 feb 2024

Microsoft le-a propus celor de la Apple, în 2018, să cumpere motorul de căutare Bing sau să-l opereze împreună, susține Google.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Oferta a fost refuzată de Apple deoarece Bing nu indică rezultate relevante, arată CNBC.

În procesul SUA vs Google, șeful Microsoft, Satya Nadella, a recunoscut recent, răspicat, că Google este mai bun decât Bing.

Satya Nadella, șeful Microsoft, a fost chemat să depună mărturie în cel mai mare proces antitrust al ultimelor decade, în care Google este judecat pentru modul în care și-a impus motorul de căutare.

Deși majoritatea declarațiilor rămân confidențiale, un mic număr dintre acestea ajung, totuși, în presă. Printre ele se regăsește și un mic fragment din mărturia lui Nadella.

Apple va integra un motor de căutare propriu pe dispozitivele companiei CITEȘTE ȘI Apple va integra un motor de căutare propriu pe dispozitivele companiei

Răspunzând la o întrebare, acesta a spus, răspicat, că Bing, motorul de căutare dezvoltat de Microsoft, este, într-adevăr inferior celui creat de Google.

Întrebat de ce, în condițiile astea, Microsoft mai încearcă să concureze cu Google, răspunsul a fost sincer: „Bani”. Bing aduce oricum un „profit marginal” măsurat în miliarde de dolari pentru companie.

Despre înțelegerea dintre Google și Apple pentru stabilirea motorului de căutare implicit de pe iPhone, Nadella a spus un lucru în plus față de cei care au făcut mărturii înainte.

Șeful Microsoft susține că, dincolo de banii pe care Google îi plătește, Apple a evitat oricum să „supere” compania care are și alte produse importante, pe care și le-ar fi putut retrage de pe iOS.

La acea vreme, Apple nu avea alternative proprii și performante la aplicațiile Google, cum are acum.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
bing
google
apple