Microsoft - profit în cădere cu 97% în România

Microsoft - profit în cădere cu 97% în România
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 12 iun 2023

Microsoft România raportează pentru anul trecut un profit de 1,5 milioane lei, cu 97% sub cel înregistrat în anul precedent și cel mai mic din ultimii peste 10 ani.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
20 mai - Eveniment News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Provizionul companiei a fost de 45,9 milioane lei (36 milioane lei în 2021), de asemenea cel mai mare în acest interval.

Cifra de afaceri a urcat la 684 milioane lei.

Grupul american Microsoft a anunțat la începutul anului o serie de măsuri de economisire, din cauza condițiilor macroeconomice, inclusiv concedierea a aproximativ 10.000 de angajați - până la sfârșitul lui martie -, reprezentând un pic sun 5% dintre angajații gigantului.

Grupul a explicat că a luat această decizie ”ca răspuns la condițiile macroerconomice și schimbării priorităților clienților”.

ANALIZĂ Nou record pe piața telefoniei. RCS&RDS rămâne lider incontestabil CITEȘTE ȘI ANALIZĂ Nou record pe piața telefoniei. RCS&RDS rămâne lider incontestabil

În urma unei ”explozii, la începutul pandemiei covid-19, cererea de produse informatice s-a normalizat, o mișcarea accentuată în ultimele luni de o creștere a dobânzilor Băncii centrale americane (Fed).

Microsoft a rezistat, inițial, mulțumită unui dinamism al informaticii la distanță (cloud), însă întreprinderile tind să-și limiteze investițiile, de câteva luni, de teama unei degradări a economiei.

Microsoft se află sub presiune pentru a menține ratele de creștere ale unității sale de cloud computing Azure, după ce mai multe trimestre de scădere pe piața computerelor personale au afectat vânzările de Windows și dispozitive.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
romania