Microsoft simplifică alegerea browser-ului implicit în Windows 11

Microsoft simplifică alegerea browser-ului implicit în Windows 11
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 13 apr 2022

După ce a complicat inutil funcția prin care utilizatorul își poate alege browser-ul preferat în cea mai recentă versiune de Windows, Microsoft simplifică la loc procesul.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Microsoft a lansat update-ul KB5012592 pentru Windows 11, care, printre altele, aduce înapoi versiunea simplă de alegere a browser-ului implicit - cel care este folosit automat de sistemul de operare la deschiderea link-urilor.

Când a lansat Windows 11, Microsoft a realizat o schimbare controversată legată de sistemul de setare a browser-ului implicit. Pentru a schimba browser-ul implicit din Windows 11, utilizatorul trebuia să schimbe manual asocierile pentru toate tipurile de formate și fișiere în parte.

Elon Musk a renunțat să se alăture consiliului de administrație al Twitter, creând posibilitatea unei preluări ostile a companiei CITEȘTE ȘI Elon Musk a renunțat să se alăture consiliului de administrație al Twitter, creând posibilitatea unei preluări ostile a companiei

Acum, după cel mai recent update, schimbarea browser-ului este, din nou, posibilă prin simpla alegere dintr-o listă a browser-ului preferat.

Au existat numeroase controverse pe acest subiect, mulți acuzând Microsoft că a complicat intenționat acest proces, pentru a descuraja utilizatorii să schimbe browser-ul implicit.

Nereușind să schimbe browser-ul implicit, utilizatorii rămâneau blocați cu Microsoft Edge, browser-ul integrat în Windows 11 și setat ca implicit în momentul instalării sistemului de operare.

În acest fel, deloc ortodox, Microsoft ar fi crescut forțat numărul de utilizatori ai propriului browser, care pare să sufere în continuare de faima negativă pe care Microsoft o are de pe vremea lui Internet Explorer.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
browser
windows 11