Microsoft Teams primește mai multe îmbunătățiri, în frunte cu criptarea apelurilor

Microsoft Teams primește mai multe îmbunătățiri, în frunte cu criptarea apelurilor
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 3 mar 2021

Microsoft a anunțat o serie întreagă de noutăți pentru serviciul său de comunicare video pentru business, Teams, inclusiv un difuzor inteligent care poate identifica vorbitorii.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În prima zi a evenimentului virtual Ignite Spring 2021, Microsoft a prezentat unele din îmbunătățirile pe care le pregătește anul acesta pentru Teams. Dintre acestea, se remarcă în special posibilitatea criptării.

Ce faci atunci când fiecare client vrea altceva de la magazinul tău online? CITEȘTE ȘI Ce faci atunci când fiecare client vrea altceva de la magazinul tău online?

Apelurile individuale, făcute între doar doi utilizatori vor putea fi securizate folosind criptarea end-to-end, într-un mod similar în care și alte aplicații, inclusiv WhatsApp, criptează convorbirile dintre utilizatori.

Criptarea va fi disponibilă sub forma unui preview în prima jumătate a acestui an, însă va fi una din acele facilități a căror funcționare va fi decisă de companie - nu utilizatorii, ci departamentul de IT o va controla.

Cum ajută un copil de 4 ani dezvoltarea unui business online CITEȘTE ȘI Cum ajută un copil de 4 ani dezvoltarea unui business online

Teams Connect este o altă funcție care va fi lansată anul acesta și prin care canalele vor putea fi partajate cu orice utilizator, chiar și din afara companiei. Această facilitate vizează proiectele la care lucrează împreună angajații a două sau mai multe companii.

Tot anul acesta, Teams va dobândi funcții dedicate organizării webinariilor la care pot participa până la 1.000 de persoane. Vor exista facilități precum formularele personalizate de participare, funcții avansate pentru prezentări, opțiuni de control pentru organizator și rapoarte generate la final.

Pentru webinarele la care se așteaptă o participare mai mare, se poate folosi un mod view-only, la care pot fi acomodate până la 20.000 de persoane.

În fine, PowerPoint Live le va permite organizatorilor să însoțească apelurile cu diverse prezentări și însemnări în același ecran în care este transmisă conferința propriu-zisă.

Dincolo de noutățile strict software, Microsoft va lansat anul acesta și o nouă categorie de produse - difuzoare inteligente pentru conferințele realizate cu Teams. Un astfel de difuzor va putea identifica și evidenția vocile a până la 10 vorbitori.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
teams
conferinte video
criptare
prezentari
difuzoare inteligente