Microsoft va actualiza forțat unele PC-uri cu Windows 10

Microsoft va actualiza forțat unele PC-uri cu Windows 10
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 12 feb 2022

Pentru că, în ultima vreme, a lansat patch-uri multe și importante de securitate, Microsoft nu va aștepta ca utilizatorii să le instaleze manual, ci va forța actualizarea.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

PC-urile cu Windows 10 care s-au oprit cu actualizările la versiunea 20H1, vor fi actualizate forțat de Microsoft, pentru a le proteja prin intermediul patch-urilor de securitate dezvoltate în ultimele luni.

Pentru asta, Microsoft va folosi un algoritm de învățare mecanică, ce va identifica exact acele PC-uri care trebuie actualizate forțat. Acest algoritm va căuta doar PC-urile cu Windows 10 20H1.

Samsung promite „până la” patru ani de update-uri pentru flagship-uri CITEȘTE ȘI Samsung promite „până la” patru ani de update-uri pentru flagship-uri

Nu este vorba de o actualizare de la Windows 10 la Windows 11, așa cum, poate, sperau numeroșii utilizatorii care sunt dați la o parte de condițiile de upgrade la cea mai recentă versiune de Windows.

În schimb, pe sistemele cu Windows 10 20H1 va fi instalat Windows 10 21H2.

Cum Microsoft are obiceiul de a instala update-uri în cele mai nepotrivite momente, o idee ar fi ca utilizatorii care încă folosesc Windows 10 20H1, să facă singuri actualizarea pentru a evita eventuale neplăceri.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
pc
windows 10