Microsoft va elimina Internet Explorer din Windows 10 în 2022

Microsoft va elimina Internet Explorer din Windows 10 în 2022
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 20 mai 2021

Gigantul american, Microsoft, a anunțat că va elimina vechiul și mereu nesigurul browser din cadrul sistemului său de operare, la jumătatea anului viitor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Internet Explorer se apropie de capătul drumului. 15 iunie 2022 este data limită până la care browser-ul, care cândva domina piața copios piața, va mai face parte din Windows 10.

În ultimii ani, Microsoft a tot eliminat bucăți ale browser-ului care există de mai bine de un sfert de secol. Acum, s-a ajuns la ultima bucată, numită Internet Explorer 11.

eMAG a atins nivelul “net zero” al emisiilor de dioxid de carbon pentru operațiunile sale CITEȘTE ȘI eMAG a atins nivelul “net zero” al emisiilor de dioxid de carbon pentru operațiunile sale

Internet Explorer trebuia să dispară de mult, mai ales că Microsoft are acum un nou browser, Edge. Compania americană a trebuit, însă, găsească un compromis între siguranța sistemului de operare și nevoia companiilor.

Pe de o parte, prezența lui Internet Explorer în Windows 10 reprezintă doar o sursă de probleme de securitate pentru majoritatea utilizatorului. Pe de altă parte, există companii ale căror aplicații nu pot funcționa fără motorul de Internet Explorer.

Așa se face că și după 15 iunie 2022 va exista o excepție. Internet Explorer va continua să facă parte din versiunile de Windows 10 încadrate în Long-Term Servicing Channel. Acest canal de distribuție este folosit de dispozitivele care trebuie să rămână nemodificate în timp, precum sisteme de control aerian sau scannerele cu rezonanță magnetică din spitale.

Utilizatorii care încă folosesc Internet Explorer, fără să aibă un motiv temeinic în acest sens, sunt încurajați să treacă la Edge sau alt browser modern.

Edge, noul browser Microsoft, include un mod de compatibilitate cu aplicațiile și site-urile create pentru Internet Explorer, despre care Microsoft spune că va fi suportat cel puțin până în 2029.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
internet explorer
windows 10