Sony a vândut peste 13 milioane de console PS5

Sony a vândut peste 13 milioane de console PS5
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 29 oct 2021

Vânzările consolelor PlayStation 5 continuă să meargă bine, chiar dacă pentru asta Sony și-a asumat, temporar, un profit mai mic.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În ultimul trimestru, au fost vândute 2,2 milioane de console PS5. Asta, conform anunțului făcut de compania japoneză, duce numărul total de console PS5 vândute la 13,4 milioane.

Construirea unui site web - trei pași pentru un start bun CITEȘTE ȘI Construirea unui site web - trei pași pentru un start bun

În aceeași perioadă, au fost vândute 76,4 milioane de copii de jocuri, însă, majoritatea dintre acestea au fost jocuri ale altor producători.

Veniturile generate de PS5 au crescut cu 27%, ajungând la 5,68 miliarde de dolari. În același timp, profitul a scăzut la 728 milioane de dolari.

Există două cauze pentru scăderea profitului. Pe de o parte, au scăzut vânzările de jocuri produse de studiourile deținute de Sony, acolo unde profitul este mai mare decât în cazul jocurilor vândute de terți.

Pe de altă parte, Sony și-a asumat, în unele piețe, un preț de vânzare mai mic sau egal cu cel de producție. Compania japoneză speră să redreseze situația profiturilor prin abonamentele pe care le vinde și printr-o viitoare creștere a vânzărilor de jocuri.

Cum atragi clienți prin intermediul platformelor de socializare CITEȘTE ȘI Cum atragi clienți prin intermediul platformelor de socializare

Directorul financiar, Hiroki Totoki, le-a transmis investitorilor că se așteaptă să vândă mai multe unități de PS5 decât PS4 în primul an întreg pe piață. Acesta a spus și că Sony are stocuri de componente suficiente să vândă 22,6 milioane de unități până în martie 2022, ceea ce înseamnă că producătorul japonez mizează pe o “explozie” a vânzărilor în perioada sărbătorilor de iarnă.

viewscnt
Afla mai multe despre
sony
console
ps5