Miliardarul american Carl Icahn a devenit al doilea mare acționar la Xerox, cu o participație de 7%

Miliardarul american Carl Icahn a devenit al doilea mare acționar la Xerox, cu o participație de 7%
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 24 nov 2015

Miliardarul american Carl Icahn, cunoscut pentru investițiile strategice în companii precum Apple și eBay, pe care le presează apoi ca să facă schimbări în modelul de afaceri pentru a urca valoarea acțiunilor, a anunțat luni că a acumulat o participație de 7,1% la Xerox, devenind astfel al doilea mare acționar al companiei care a produs prototipul primului calculator destinat uzului personal.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Icahn a declarat că acțiunile Xerox sunt subevaluate și că ar putea viza obținerea unor locuri în consiliul de administrație al companiei americane.

Titlurile Xerox au crescut luni cu până la 7,4% în sesiunea extinsă pe bursa de la New York după anunțul lui Icahn. De la începutul anului, acțiunile companiei au pierdut 22% din valoare.

Xerox încearcă de mai mulți ani să revitalizeze piața imprimantelor și copiatoarelor. În octombrie, compania a raportat primele pierderi trimestriale începând cu anul 2010 și a anunțat demararea unui proces de reevaluare a activităților.

Fondată acum 109 ani, Xerox este unul dintre pionierii industriei tehnologice la nivel global. În centrul de dezvoltare înființat acum 45 de ani la Palo Alto (California) au fost dezvoltate, printre altele, prototipul primului calculator destinat uzului personal, prima interfață grafică pentru PC, imprimanta cu laser și tehnologia pentru internet Ethernet.  

Compania americană este prezentă în 180 de țări, inclusiv în România, și are peste 130.000 de angajați. În 2014, Xerox a raportat venituri de 19,5 miliarde de dolari și un profit net de 969 milioane de dolari. Principalul acționar al companiei este fondul de investiții american Vanguard Group, cu o participație de 7,9%.

În România, Xerox deține două centre în București, trei în Iași și unul în Oradea, cu peste 2.000 de angajați. Compania este unul dintre cei mai importanți jucători pe piața de servicii de management al documentelor și al proceselor de business.

viewscnt
Afla mai multe despre
xerox
carl icahn
investitor
actionar
detinere