Huawei a prezentat bateria pentru smartphone care se încarcă la jumătate în doar 5 minute

Huawei a prezentat bateria pentru smartphone care se încarcă la jumătate în doar 5 minute
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 16 nov 2015

O baterie pentru smartphone care să reziste mai mult de 48 ore este încă un vis pentru majoritatea consumatorilor, însă o baterie cu o capacitate mare care să poată fi încărcată la 48% în doar cinci minute își va face curând apariția pe piețe. Compania chineză Huawei Technologies a prezentat o nouă generație de baterii care se pot încărca la jumătate din capacitate în doar câteva minute, de 10 ori mai rapid decât în cazul altor acumulatori.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

La a 56-a ediție a Battery Symposium care a avut loc săptămâna trecută în Japonia, Huawei a demonstrat o nouă tehnologie pentru încărcarea rapidă a bateriilor litium-ion, prin crearea unui catalizator în anod care accelerează transformarea energiei electrice în energie chimică fără ca procesul să scurteze viața bateriei sau să reducă cantitatea de energie stocată, scrie CNBC.

Potrivit Huawei, noua tehnologie permite încărcarea unei baterii de 3.000 mAh la 48% în 5 minute, în timp ce o baterie mai mică, de 600 mAh, se încarcă la 68% din capacitate în doar 2 minute.

În prezent, bateriile similare pentru smartphone-uri au nevoie de aproximativ o oră pentru a se încărca complet.

Momentan, noile baterii necesită un încărcător special, însă Huawei estimează încărcătorul va fi încorporat în telefoanele mobile în viitorul apropiat.

Huawei Technologies este unul din cei mai mari producatori de smartphone-uri la nivel mondial. Compania deservește clienți în peste 170 de țări și are 170.000 de angajați.

În România, compania chineză operează două centre globale de suport tehnic, unde lucrează peste 1.200 de angajați.

Vânzările Huawei pe piața din Români au crescut anul trecut cu 10%, la 240 milioane de dolari, potrivit datelor companiei. 

viewscnt
Afla mai multe despre
huawei
baterie
baterii
incarcare
tehnologie