Musk recrutează cercetători AI pentru un potențial rival la ChatGPT

Musk recrutează cercetători AI pentru un potențial rival la ChatGPT
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 28 feb 2023

Elon Musk ia în calcul dezvoltarea unui chatbot bazat pe inteligența artificială care să rivalizeze cu ChatGPT, popularul robot conversațional dezvoltat de OpenAI, potrivit unor surse citate de publicația online The Information.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Musk, care a fondat startup-ul OpenAI în 2015, împreună cu actualul director general al companiei, Sam Altman și alți investitori, a abordat mai mulți cercetători în domeniul inteligenței artificiale în vederea înființării unui nou laborator de cercetare, pentru a dezvolta o alternativă la ChatGPT, a relatat The Information, citată de Reuters.

Șeful Tesla, SpaceX și, mai nou, al Twitter vrea să îl recruteze pentru coordonarea proiectului pe Igor Babuschkin, un cercetător care a părăsit recent divizia de inteligență artificială DeepMind a Alphabet, au precizat sursele menționate.

FOTO Bard, rivalul Google pentru ChatGPT, prins cu răspunsuri eronate în anunțul de lansare. Acțiunile Alphabet se prăbușesc CITEȘTE ȘI FOTO Bard, rivalul Google pentru ChatGPT, prins cu răspunsuri eronate în anunțul de lansare. Acțiunile Alphabet se prăbușesc

Musk s-a retras din consiliul de administrație al OpenAI în 2018, pentru a evita un potențial conflict de interes între activitatea companiei și cercetările în domeniul condusului autonom efectuate de Tesla, însă a rămas unul dintre donatorii startup-ului.

Musk și Babuschkin au discutat despre crearea unei echipe pentru a continua cercetarea în domeniul inteligenței artificiale, dar proiectul este încă în stadiu incipient, fără un plan concret de dezvoltare a unor produse specifice, potrivit The Information, care citează un interviu acordat de Babuschkin.

Babuschkin a precizat că nu a semnat oficial pentru inițiativa lui Musk.

ChatGPT, un chatbot care poate redacta proză, poezie sau chiar programe informatice la comandă, a câștigat o atenție sporită în Silicon Valley, datorită capacității sale de a genera răspunsuri asemănătoare celor umane.

Microsoft a anunțat că va integra tehnologia ChatGPT, la a cărei dezvoltare contribuie de mai mulți ani, inclusiv financiar, în motorul său de căutare Bing, iar o serie de alte mari companii, în frunte cu Google, s-au grăbit să își anunțe propriile aplicații concurente.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
chatgpt
elon musk
chatbot
inteligenta artificiala