Netflix a fost cel mai popular serviciu VOD din România în prima lună de la lansare

Netflix a fost cel mai popular serviciu VOD din România în prima lună de la lansare
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 23 mai 2016

Netflix a intrat în România direct pe primul loc în topul serviciilor de Video On Demand.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Conform datelor furnizate de către Gemius, Netflix a fost accesat în luna ianuarie de 163.637 de români. Această cifră vizează doar utilizatorii de PC, numărul total putând fi semnificativ mai mare dacă ținem cont și de celelalte platforme pe care Netflix este disponibil, platforme pentru care nu au fost furnizate date.

Chiar și așa, reach-ul Netflix a fost, în prima luna de disponibilitate în România, de 2,2%. Comparativ, Voyo, cel mai important serviciu VOD de până la acel moment, a avut în aceeași perioadă un reach de 0,85%.

Netflix a devenit disponibil oficial în România începând cu luna ianuarie 2016. Din păcate, serviciul american nu este localizat, iar oferta de conținut include doar 12% din filmele și serialele disponibile în Statele Unite.

Facebook a cheltuit în trei ani peste 12 milioane dolari pentru securitatea lui Zuckerberg CITEȘTE ȘI Facebook a cheltuit în trei ani peste 12 milioane dolari pentru securitatea lui Zuckerberg

Succesul înregistrat în prima lună se poate explica, pe de-o parte, prin faptul că a fost unul dintre serviciile pe care mulți utilizatori le așteptau de mult, iar, pe de altă parte, prima lună de abonament a fost gratuită.

Deși nu au fost date publicității cifrele pentru următoarele luni, cel mai probabil numărul utilizatorilor activi a scăzut. Pe lângă oferta săracă în conținut, prețurile abonamentelor nu sunt adaptate pentru piața locală. 8 euro pentru conținut SD, 10 euro pentru HD și 12 euro pentru 4K înseamnă să plătești același preț ca în Statele Unite, dar să beneficiezi de doar o mică parte a conținutului.

viewscnt
Afla mai multe despre
netflix
vod
romania