Netflix începe să folosească un codec nou pe televizoare

Netflix începe să folosească un codec nou pe televizoare
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 11 nov 2021

Platforma americană de streaming, Netflix, va face stream pe anumite televizoare folosind un codec mai eficient și care costă mai puțin.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Netflix anunță că va începe să suporte codecul AV1 pe televizoare, un codec care permite o compresie mai mare fără pierdere de calitate, respectiv o creștere a calității video cu păstrarea nivelului de compresie.

AV1 va fi folosit, pentru început, în cazul mai multor modele de televizoare smart Samsung, pe dispozitivele Amazon Fire TV cu Fire OS 7 (sau mai nou), pe Android TV cu Android 10 (sau mai nou) și pe toate televizoarele care fac streaming prin intermediul consolei PS4 Pro.

Google a pierdut recursul și va trebui să plătească o amendă de 2,4 miliarde euro în UE, pentru practici anticoncurențiale CITEȘTE ȘI Google a pierdut recursul și va trebui să plătească o amendă de 2,4 miliarde euro în UE, pentru practici anticoncurențiale

Compania americană spune că lucrează împreună cu partenerii pentru a extinde suportul pentru mai multe device-uri și încearcă să adauge noului codec și funcționalitate HDR.

Dincolo de performanțele superioare ale lui AV1, Netflix mai are o motivație pentru folosirea acestuia. AV1 este un codec open-source, iar Netflix nu trebuie să plătească pentru folosirea lui.

Netflix a început să folosească AV1 la începutul lui 2020, în aplicația pentru Android. Atunci spunea că, în comparație cu VP9, AV1 îmbunătățește compresia cu 20%. O compresie mai mică înseamnă un transfer mai mic de date pentru streaming, ceea ce se traduce în economii.

viewscnt
Afla mai multe despre
netflix
codec
av1
televizoare