O companie de software din Galați, controlată indirect de Intel, acordă dividende de 50 milioane de lei

O companie de software din Galați, controlată indirect de Intel, acordă dividende de 50 milioane de lei
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 14 aug 2018

Wind River Systems România (fostă Comsys), producător de aplicații software din Galați, a acordat dividende de 49,56 milioane de lei, alocate atât din din profitul net reportat din trecut al societății, în sumă de 13,98 milioane de lei, cât și dintr-o parte a câștigului net aferent anului 2017, în sumă de 35,58 milioane de lei, conform unei hotârâri a acționarilor din iunie 2018.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Anul trecut, compania a consemnat un profit net de 38,69 milioane de lei, de la 3,87 milioane de lei în 2016.

Plata dividendelor s-a realizat către asociatul unic Wind River Systems (Statele Unite ale Americii) până la data de 30 iunie, conform datelor consultate de Profit.ro.

Final: Oferta Siveco România de la licitația APIA de 100 milioane lei pentru extinderea sistemului IT - exclusă CITEȘTE ȘI Final: Oferta Siveco România de la licitația APIA de 100 milioane lei pentru extinderea sistemului IT - exclusă

În ședința din iunie, acționarii au aprobat și contractarea a unui împrumut de tip revolving în valoare de 50 milioane de dolari (sau echivalentul acestei sume în altă monedă) de la asociatul unic, în calitate de împrumutător, rambursabil în termen de 15 zile de la solicitarea împrumutătorului, cu o dobândă calculată pe baza LIBOR la 3 luni (sau echivalent).

Comsys a fost înființată în anul 2000 de Cristina Segal și Luminița Dumitru, iar în 2007 cele două asociate au cedat toate acțiunile către compania americană de software Wind River Systems. Valoarea tranzacției a fost estimată la un milion de euro.

Firma din Galați și-a schimbat numele în Wind River Systems România în octombrie 2008, potrivit datelor din Monitorul Oficial.

Numărul clienților UPC România - raportat la sub 1 milion în T2. Operatorul a exclus cifra privind clienții serviciilor de televiziune prin satelit, abonați ai Focus Sat CITEȘTE ȘI Numărul clienților UPC România - raportat la sub 1 milion în T2. Operatorul a exclus cifra privind clienții serviciilor de televiziune prin satelit, abonați ai Focus Sat

În urma unei tranzacții de aproape 900 milioane de dolari, Intel a cumpărat Wind River în 2009, care activează ca subsidiară independentă a celui mai mare producător de cipuri la nivel mondial.

Afacerile Wind River Systems România au atins 47,3 milioane de lei în 2017, de la 52,44 milioane de lei în anul precedent. În schimb, veniturile totale au crescut cu 70%, la 89,67 milioane de lei.

Numărul mediu de angajați a scăzut cu 30%, la 145, potrivit www.termene.ro.

viewscnt
Afla mai multe despre
wind river systems
intel
comsys
dividende
software