O firmă din Cluj a lansat un sistem de evaluare psihologică prin simpla scanare a mâinilor

O firmă din Cluj a lansat un sistem de evaluare psihologică prin simpla scanare a mâinilor
scris 5 oct 2016

Psychometric Systems, companie de cercetare și dezvoltare din Cluj cu activități în domeniul evaluării psihologice, lansează pe piață din această lună sistemul MindMi, care generează rapoarte psihologice prin simpla scanarea a mâinilor timp de 5 minute.

Sistemul a fost dezvoltat de Psychometric Systems împreună cu cercetătorul Dumitru Grigore, inginer fizician, și reprezintă rezultatul a peste 15 ani de cercetare în domeniul psihometriei.

Sistemul MindiMiTM poate genera mai multe tipuri de rapoarte, printre care se numără și cel de personalitate, cel de compatibilitate de grup, cel al potențialului inteligenței cognitive sau cel cel al potențialului inteligenței emoționale.

Datele generate de sistemul MindiMiTM se pot întrebuința în mai multe domenii precum: Resursele Umane, Coaching-ul, Psihologia Aplicată, Psihologia Judiciară, Psihologia Organizațională, Psihologie Clinică, Psihologia Sportului și nu numai.

MindMi este un concept canadian, produs în România, cu aplicații în domeniul recrutării resurselor umane.

Enea dezvoltă în Iași noua tehnologie de compresie a imaginilor obținute de sateliți pentru Agenția Spațială Europeană CITEȘTE ȘI Enea dezvoltă în Iași noua tehnologie de compresie a imaginilor obținute de sateliți pentru Agenția Spațială Europeană

”Sistemul MindMi™ este un produs la baza căruia se află o tehnologie de Cloud Computing și analiza răspunsului electrodermal. Acest concept propune un sistem de evaluare total diferit față de cele deja existente. Crearea acestui instrument are la bază dorința de a impulsiona optimizarea eficienței resurselor umane, utilizând tehnologii ultramoderne”, a declarat Alexandru Galoș, CEO Psychometric Systems.

Sistemul MindiMiTM este format dintr-o componentă hardware, ce constă în scanner-ul de mâini MindSpringTM și una software, ce constă în aplicația web MindDeckTM. Fabricarea scanner-ului are loc în Europa, iar acesta este un stimulator sensibil, ce înregistrează schimbările electrodermale ale examinatului. Astfel, sistemul colectează, analizează și redă informațiile obținute sub forma unor diferite profiluri psihologice. De asemenea, prin intermediul aplicației web MindDeckTM datele sunt salvate pentru a putea fi accesate oricând.

Realizarea profilului psihologic are loc în doar 5 minute, urmând doar patru pași:

1. Persoana examinată își oferă consimțământul după ce este familiarizată cu protocolul non-invaziv al evaluării;

2. Persoana examinată își poziționează ambele palme pe scanner, timp de 5 minute;

3. Prin intermediul aplicației web MindDeckTM se generează raportul psihologic dorit din cele 7 rapoarte psihologice disponibile până în prezent. Generarea raportului durează mai puțin de 1 minut;

4. Rezultatele obținute sunt salvate și disponibile oricând. Utilizatorul sistemului poate oferi recomandări în baza acestui raport persoanei examinate;

La conceperea și fabricarea acestui sistem a contribuit o echipă de experți formată din psihologi, ingineri, cercetători și statisticieni.

Prețul sistemului MindiMi este de 11.249 lei + TVA. Produsul se va comercializa începând cu data de 11 octombrie 2016, în Europa.

Psychometric Systems  este o companie înființată în august 2014 și are ca obiectiv cercetarea și dezvoltarea de soluții în domeniul sistemelor de evaluare psihologică.

viewscnt
Afla mai multe despre
psychometric systems
scanare
testare psihologică
hr