OpenAI s-ar putea confrunta cu un exod al clienților

OpenAI s-ar putea confrunta cu un exod al clienților
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 21 nov 2023

Cel puțin o parte dintre clienții OpenAI, îngrijorați de evenimentele de la vârful companiei, iau în considerare să lucreze cu unul dintre concurenți.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Pe durata weekend-ului trecut, când Sam Altman a fost demis de la conducerea OpenAI, peste 100 de clienți au luat legătura cu alte companii de AI, susțin sursele The Information.

Îngrijorați de ceea ce se va întâmpla cu OpenAI după demiterea lui Altman, aceștia au luat legătura cu competitori precum Anthropic, Google Cloud și Cohere.

Microsoft a atins un nou maxim istoric pe bursă după ce l-a angajat pe fostul CEO al OpenAI CITEȘTE ȘI Microsoft a atins un nou maxim istoric pe bursă după ce l-a angajat pe fostul CEO al OpenAI

Alții iau în considerare să treacă la Azure, serviciul de cloud al Microsoft, care oferă deja copii ale modelelor lingvistice dezvoltate de OpenAI.

După demiterea bruscă și neașteptată a lui Sam Altman, membrii consiliului director au numit deja doi conducători interimari, au negociat revenirea lui Altman și au discutat o fuziune cu Anthropic.

Fuziunea propusă de OpenAI l-ar fi adus pe CEO-ul Anthropic, Dario Amodei, în locul lui Șam Altman.

Nu se cunoaște, deocamdată, rezultatul discuțiilor dintre liderii celor două companii.

viewscnt
Afla mai multe despre
openai
sam altman
anthropic