Parlamentul European a înlăturat ultimul obstacol din calea eliminării tarifelor de roaming în UE. Din 15 iunie - fără costuri

Parlamentul European a înlăturat ultimul obstacol din calea eliminării tarifelor de roaming în UE. Din 15 iunie - fără costuri
scris 6 apr 2017

Parlamentul European a aprobat joi un acord cu Consiliul UE privind prețurile maxime pe care companiile și le pot aplica reciproc pentru utilizarea rețelelor, înlăturând ultimul obstacol din calea eliminării complete a tarifelor de roaming în interiorul UE, de la 15 iunie, se arată într-un comunicat al legislativului.

Eliminarea tarifelor de roaming pentru utilizatori, programată pentru 15 iunie 2017, va permite consumatorilor să telefoneze, să trimită SMS-uri și să folosească date pe mobil atunci când călătoresc în alt stat UE, la același cost ca acasă, scrie News.ro.

“Este o mare victorie pentru consumatorii europeni. Putem sărbători acum faptul că de la 15 iunie nu vor mai fi tarife de roaming. Utilizatorii care vor călători prin Europa vor putea verifica emailul, utiliza hărți, încărca fotografii pe rețelele sociale, vor putea telefona și trimite SMS-uri acasă fără costuri suplimentare”, a spus raportorul Miapetra Kumpula-Natri.

ING mută pe piață cu un comision zero la orice bancomat din lume în anumite condiții CITEȘTE ȘI ING mută pe piață cu un comision zero la orice bancomat din lume în anumite condiții

Parlamentul a eliminat ultimul obstacol - acordul privind prețurile maxime pe care companiile și le pot aplica reciproc pentru utilizarea rețelelor - prin aprobarea acordului informal cu Consiliul, cu 549 de voturi la 27și 50 de abțineri.

Acordul informal între Consiliu și Parlament privește prețurile maxime pe care companiile și le pot aplica reciproc pentru utilizarea rețelelor în roaming. Aceste costuri afectează indirect facturile finale ale consumatorilor.

Limitele mai mici pentru transferul de date ar putea permite consumatorilor UE să acceseze mai multe date cum ar fi, de exemplu, conținut audiovizual, atunci când călătoresc dintr-o țară în alta. Aceste limite mai mici de prețuri ar putea și să deschidă piața pentru operatori de telecomunicații mici și virtuali.

viewscnt
Afla mai multe despre
parlamentul european
roaming