Președintele unei comisii din Senatul SUA cere Apple să răspundă la întrebări legate de încetinirea iPhone-urilor mai vechi

Președintele unei comisii din Senatul SUA cere Apple să răspundă la întrebări legate de încetinirea iPhone-urilor mai vechi
scris 11 ian 2018

Președintele Comisiei pentru Comerț, Știință și Trransporturi din Senatul SUA, republicanul John Thune, cere Apple să răspundă la mai multe întrebări legate de încetinirea de către companie a funcționării modelelor mai vechi de iPhone-uri, din cauza îmbătrânirii bateriilor, potrivit unei scrisori obținute miercuri de Reuters.

Apple a exprimat scuze publice în această chestiune, pe 28 decembrie, a redus costul de înlocuire a bateriei și a anunțat că va modifica softul pentru a arăta utilizatorilor dacă bateriile telefoanelor lor sunt bune, scrie News.ro.

Thune a afirmat într-o scrisoare adresată pe 9 ianuarie directorului general al Apple, Tim Cook, că ”volumul mare de critici aduse de consumatori companiei după anunțul respectiv sugerează că este nevoie de mai multă transparență”.

Concediind mii de angajați în alte țări, Ericsson recrutează 100 de români pentru un hub în București CITEȘTE ȘI Concediind mii de angajați în alte țări, Ericsson recrutează 100 de români pentru un hub în București

Apple a anunțat că va reduce prețul de înlocuire a unei baterii ieșite din garanție la 29 de dolari, de la 79 de dolari, pentru un iPhone 6 sau un model mai vechi. Compania va actualiza sistemul de operare iOS pentru ca utilizatorii să vadă dacă o baterie este în stare proastă și afectează performanțele telefonului.

Thune a întrebat dacă Apple a luat în considerare să ofere gratuit înlocuirea bateriei sau oferirea unor reduceri clienților care au plătit prețul integral pentru înlocuirea bateriei.

Senatorul mai vrea să știe dacă Apple a informat clienții de funcția software care încetinețte funcționarea telefoanelor și dacă clienții au avut opâiunea de a refuza actualizarea. În scrisoare acesta mai întreabă dacă un soft similar a fost folosit pentru modele mai vechi de iPhone.

Thune vrea ca Apple că răspundă întrebărilor până pe 23 ianuarie.

Apple a fost dată în judecată în California, New York și Illinois, fiind acuzată că a fraudat utilizatorii prin încetinirea funcționării dispozitivelor fără ca aceștia să fie anunțați. Compania a fost dată în judecată și în Franța.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
apple
iphone