Piața mondială a jocurilor video și electronice ar urma să depășească 152 de miliarde de dolari în 2019

Piața mondială a jocurilor video și electronice ar urma să depășească 152 de miliarde de dolari în 2019
scris 19 iun 2019

Piața mondială a jocurilor video și electronice ar urma să genereze venituri de 152,1 miliarde dolari în 2019, în creștere cu 9,6% comparativ cu 2018, potrivit unui studiu publicat marți de firma olandeză de cercetare de piață Newzoo.

Potrivit estimărilor Newzoo, în acest an SUA vor devansa China în calitate de cea mai mare piață de gaming în funcție de cifră de afaceri, 36,9 miliarde dolari față de 36,5 miliarde dolari, ca urmare a creșterii înregistrate pe piața jocurilor destinate consolelor, a influenței Fortnite în America dar și a impactului precedentelor decizii ale autorităților chineze de a îngheța aprobarea de noi jocuri, scrie Agerpres.

CONFIRMARE Videanu lansează o investiție imobiliară majoră CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Videanu lansează o investiție imobiliară majoră

Pe ansamblu, Newzoo estimează că jocurile mobile pe smartphone-uri și tablete, față de cele pentru PC-uri și console, vor rămâne cea mai mare platformă, generând venituri de 68,5 miliarde dolari, adică 45% din piața mondială.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
jocuri video
electronice