Piața smartphone-urilor - Cel mai slab trimestru din toate timpurile. Toți marii producători au căzut, unii mai mult decât alții

Piața smartphone-urilor - Cel mai slab trimestru din toate timpurile. Toți marii producători au căzut, unii mai mult decât alții
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 27 ian 2023

Al patrulea trimestru din 2022 a fost cel mai slab din toate timpurile pentru piața smartphone-urilor, care, în consecință, a înregistrat cel mai slab an din 2013 până acum.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În T4 2022 au fost livrate 300,3 milioane de smartphone-uri. Cu 18,3% mai puțin față de aceeași perioadă a anului precendent, aceasta a fost cea mai mare scădere trimestrială înregistrată vreodată de piață, susține IDC.

Toți marii producători au scăzut în această perioadă - unii mai mult decât alții. Nici Apple nu a fost scutit, care, cu o scădere de 14,9%, a rămas liderul pieței în perioada sărătorilor de iarnă.

Apple vrea să-și îmbunătățească unele dintre servicii, pentru a concura mai bine cu Google CITEȘTE ȘI Apple vrea să-și îmbunătățească unele dintre servicii, pentru a concura mai bine cu Google

Cele mai importante scăderi în rândul „marilor” pieței le-au înregistrat Xiaomi, care a regresat cu 26,3%, și Vivo, a cărei pierdere a fost de 18.9%.

Au mai înregistrat scăderi Samsung și Oppo de 15,6% respectiv 15,9%.

Din cauza climatului economic global nefavorabil, oamenii din piețele principale așteaptă acum și 40 de luni înainte să-și schimbe telefonul, spun analiștii.

Aceeași analiști susțin că va urma o perioadă în care producătorii vor încerca să iasă din impas cu oferte cât mai avantajoase, inclusiv programe de trade-in care să scadă considerabil prețul de achiziție a modelelor noi.

viewscnt
Afla mai multe despre
smartphone
apple
samsung
vivo
oppo
xiaomi