Piața smartphone-urilor pliabile crește spectaculos

Piața smartphone-urilor pliabile crește spectaculos
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 20 dec 2021

Dominată copios de Samsung, piața smartphone-urilor pliabile a avut un trimestru excelent, cu o creștere care va da și mai multă încredere producătorilor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Rezultatele din cel de-al treilea trimestru al anului arată că utilizatorii sunt dispuși să cumpere smartphone-uri pliabile, dacă principala barieră - prețul prea mare - cade.

În T3, au fost livrate 2,6 milioane de smartphone-uri pliabile, conform DSCC. Față de aceeași perioadă a anului trecut, creșterea este de 480%, iar față de trimestrul anterior piața a crescut cu 215%.

Samsung a prezentat primul modem 5G pentru mașini CITEȘTE ȘI Samsung a prezentat primul modem 5G pentru mașini

Samsung domină copios piața smartphone-urilor pliabile, din care deține 93%.

Conform analiștilor, Samsung a reușit să crească în ultimul trimestru în primul rând datorită reducerii prețurilor și derulării unor programe avantajoase de înlocuire a modelelor vechi.

Galaxy Z Flip 3, care costă 1.000 de euro, este cel mai popular model de smartphone pliabil al momentului. Acesta are o cotă de 60% din piață.

La mare distanță de Samsung, cu presiunea embargoului american de gât, vin cei de la Huawei, care dețin 6% dintr-o piață pe care încă nu a intrat Apple.

DSCC estimează că piața va crește într-un ritm asemănător și în ultimul trimestru al anului, când se așteaptă să fie livrate 3,8 milioane de unități.

viewscnt
Afla mai multe despre
smartphone
samsung
huawei