Piața smartphone-urilor pliabile va lua avânt în anii următori

Piața smartphone-urilor pliabile va lua avânt în anii următori
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 31 mar 2023

Prezente deja de mai mulți ani în peisajul dispozitivelor mobile inteligente, smartphone-urile pliabile vor începe, în sfârșit, să se bucure de o creștere semnificativă începând cu anii care urmează.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Până în 2027, piața smartphone-urile pliabile va ajunge la 48,1 milioane de unități livrate, conform unei estimări tocmai publicat de IDC. Este o creștere importantă, de la cele doar 14,2 milioane de unități livrate anul trecut.

Cota acestor dispozitive din întreaga piață a smartphone-urilor este în prezent de 1,2%, dar, până în 2027, aceasta ar urma să ajungă la 3,5%.

Worldwide Developers Conference va începe pe 5 iunie CITEȘTE ȘI Worldwide Developers Conference va începe pe 5 iunie

Smartphone-urile tradiționale, ajunse deja la saturație, vor avea în 2027 o rată de creștere anuală compusă de numai 2,1% și vor fi depășite de smartphone-urile pliabile la acest capitol, care se vor bucura de o rată de creștere de 27,6%.

Pentru anul acesta, analiștii se așteaptă să fie livrate în jur de 21,4 milioane de smartphone-uri pliabile. Acest tip de dispozitive va începe să se maturizeze - să ofere o construcție mai robustă și să fie vândute mai ieftin.

Anul acesta va marca intrarea pe piața smartphone-urilor pliabile a mai multor producători chinezi. În prezent, piața este dominată copios de Samsung, care deține peste 90% din aceasta.

viewscnt
Afla mai multe despre
smartphone pliabil
samsung