Noua platformă de socializare a lui Donald Trump, Truth Social, lansată în magazinul App Store al Apple UPDATE Victimă a propriului succes, rețeaua de socializare este sufocată de cereri din prima sa zi

Noua platformă de socializare a lui Donald Trump, Truth Social, lansată în magazinul App Store al Apple UPDATE Victimă a propriului succes, rețeaua de socializare este sufocată de cereri din prima sa zi
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 feb 2022

Noua platformă de socializare a lui Donald Trump, Truth Social, va fi lansată luni în magazinul App Store al Apple, potrivit postărilor unui director referitoare la o versiune de testare vizualizată de Reuters, care ar putea marca revenirea fostului președinte pe rețelele de socializare din SUA de Sărbătoarea Zilei Președinților.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Într-o serie de postări, făcute vineri târziu, un cont verificat al directorului de produse al rețelei, numit Billy B., a răspuns la întrebările despre aplicație de la persoanele invitate să o folosească în timpul fazei de testare, scrie News.ro.

Numărul conturilor Google compromise de hackeri a scăzut considerabil CITEȘTE ȘI Numărul conturilor Google compromise de hackeri a scăzut considerabil

Un utilizator l-a întrebat când va fi lansată  pentru public aplicația, care a fost disponibilă săptămâna aceasta pentru testerii beta, potrivit capturilor de ecran vizualizate de Reuters.

”În prezent suntem pregătiți pentru lansarea în Apple App Store pentru luni, 21 februarie”, a răspuns directorul.

Lansarea va restabili prezența lui Trump pe rețelele sociale la mai bine de un an după ce a fost interzis de YouTube, Facebook  și Alphabet, în urma atacului din 6 ianuarie 2021 la Capitoliu al susținătorilor săi, după ce a fost acuzat că a postat mesaje care incită la violență.

Pe 15 februarie, fiul cel mare al lui Trump, Donald Jr., a postat pe Twitter o captură de ecran a contului verificat @realDonaldTrump Truth Social al tatălui său, cu o postare pe care a făcut-o pe 14 februarie: ”Pregăteștiți-vă! Președintele vostru preferat vă va vedea în curând!"

Condusă de fostul reprezentant republican al SUA Devin Nunes, Trump Media & Technology Group (TMTG), compania din spatele Truth Social, se va alătura unui portofoliu în creștere de companii de tehnologie care se poziționează drept campioane ale libertății de exprimare și speră să atragă utilizatorii care simt că opiniile lor sunt suprimate pe platforme precum Twitter, Facebook și YouTube.

Până acum, niciuna dintre companii, care includ concurenții Twitter Gettr și Parler și site-ul video Rumble, nu s-a apropiat de popularitatea omologilor lor mainstream.

”Săptămâna aceasta vom începe să ne lansăm pe Apple App Store. Va fi minunat, pentru că vom primi atât de mulți oameni care vor fi pe platformă”, a spus Nunes într-o apariție de duminică la Fox. News.

”Obiectivul nostru este, cred că îl vom atinge, cred că până la sfârșitul lunii martie vom fi pe deplin operaționali cel puțin în Statele Unite”, a adăugat el.

Pe lângă postarea care dezvăluie data lansării de luni, capturile de ecran văzute de Reuters arată că aplicația este acum la versiunea 1.0, sugerând că a atins un nivel pregătit pentru lansare publică. Până miercuri, a fost la versiunea 0.9, potrivit unor două persoane cu acces la acea versiune.

Un reprezentant al TMTG nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii.

UPDATE Noua platformă a întâmpinat încă din prima sa zi de funcționare probleme tehnice generate de numărul mare de cereri, relatează agențiile AFP și EFE.

Aplicația pentru mobil, care ar trebui să fie deplin funcțională până la sfârșitul lunii martie, era luni pe primul loc în ordinea programelor gratuite cele mai descărcate ale magazinului online Apple în SUA. Noua aplicație a fost anunțată ca fiind una în care nu există ''discriminare politică'', este gratuită și există numai în limba engleză, arată Agerpres.

Dar la câteva ore după lansarea ''Truth Social'' pe serviciul App Store din SUA numeroși utilizatori, inclusiv jurnaliști ai AFP, s-au plâns că nu o pot accesa, pe ecranele unor smartphone-uri apărând mesajul: ''Din cauza cererii masive v-am plasat pe lista de așteptare. Vă iubim și pentru noi nu sunteți doar un număr!''.

Alți utilizatori, care au precomandat aplicația, nu au reușit finalizarea înscrierii, primind un mesaj de eroare în etapa finală.

În schimb, personalități apropiate de Donald Trump, care au avut acces la versiunea de test a aplicației chiar înaintea lansării ei, sunt prezente pe platformă. Este de exemplu cazul lui Marjorie Taylor Greene, republicană membră a Camerei Reprezentanților, care duminică a publicat copii de ecran cu primele mesaje pe 'Truth Social', rețea ce are o interfață care seamănă destul de mult cu Twitter.

Înainte de a fi interzis pe rețelele de socializare după acel asalt, Trump avea circa 89 de milioane de urmăritori pe Twitter, rețea care a fost mijlocul său predilect de comunicare cât timp a fost președinte și a acuzat adesea în mesajele sale ostilitatea manifestată față de el de media mainstream, pe care a descris-o drept media ''fake news''.

viewscnt
Afla mai multe despre
donald trump
truth social