În pană de idei, CEO-ul Twitter cere ajutorul utilizatorilor

În pană de idei, CEO-ul Twitter cere ajutorul utilizatorilor
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 30 dec 2016

Twitter, aflată într-o criză de identitate, le cere chiar utilizatorilor idei salvatoare, în speranța că va reuși să opreacă plecarea acestora și își va recăpăta succesul.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Astfel, CEO-ul companiei, Jack Dorsey, le-a cerut utilizatorilor Twitter, într-un mesaj postat pe platforma de socializare, să spună ce schimbări își doresc în 2017.

Utlizatorii au venit cu mii de idei, iar Dorsey a răspuns unora dintre ele, reiterând totodată că plănuiește să joace un rol mai activ în deciziile de la Twitter.

Printre altele, Twitter va căuta metode de a îmbunătăți căutările și a organiza cronologiile utilizatorilor în funcție de subiectul postărilor. Potrivit lui Dorsey, una dintre îmbunătățirile cerute în mod repetat de utilizatori este un buton “edit” care să permită corectarea mesajelor postate.

Twitter nu reușește să atragă noi utilizatori, iar investitorii au fost constant dezamăgiți de rezultatele financiare ale Twitter, încă de la oferta publică inițială, din 2013.

Facebook publică, dintr-o eroare, posturi vechi ale utilizatorilor CITEȘTE ȘI Facebook publică, dintr-o eroare, posturi vechi ale utilizatorilor

Rețeaua socială a avut un 2016 extrem de agitat, marcat de plecarea mai multor directori, critici intense legate de politicile laxe împotriva abuzurilor și, nu în ultimul rând, de încercarea eșuată de a își găsi un cumpărător. Potrivit informațiilor din presa internațională, companii importante ca Alphabet, Salesforces.com și Walt Disney s-au consultat cu băncile referitor la oportunitatea de a cumpăra Twitter, însă au decis să nu lanseze oferte în acest sens.

În urma evenimentelor și problemelor enunțate mai sus, acțiunile companiei au pierdut circa 30% din valoare pe parcursul anului.

De cealaltă parte, alegerea lui Donald Trump ca președinte al SUA, poate fi un eveniment pozitiv pentru Twitter. Trump postează adestea mesaje pe Twitter, multe dintre acestea fiind preluate de presă sau devenind virale pe internet.

Spre exemplu, revista americană Vanity Fair a doborât recordul de abonamente solicitate în decurs de 24 de ore, după ce Donald Trump a criticat-o într-un mesaj publicat pe Twitter, în care a spus că este ”moartă” și că editorul ei, Graydon Carter, ”nu are talent”.

viewscnt
Afla mai multe despre
twitter
dorsey
retea sociala
platforma socializare
trump
facebook