Probleme mari de securitate pentru aplicațiile mobile Samsung

Probleme mari de securitate pentru aplicațiile mobile Samsung
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 11 iun 2021

Experții în securitate au descoperit mai multe probleme de securitate în aplicațiile mobile Samsung, cele preinstalate pe smartphone-urile companiei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Oversecured, un startup specializat în securitatea dispozitivelor mobile, a anunțat că a descoperit nu mai puțin de șapte găuri de securitate în cadrul aplicațiilor dezvoltate de Samsung și livrate împreună cu smartphone-urile și tabletele companiei.

VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Cristian Bărhălescu, Organizația Mamaia-Constanța: Litoralul este pregătit să facă față oricăror restricții, la prețuri bune. Statul trebuie însă să sprijine un sector vital, nu a investit nici în toalete! CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Cristian Bărhălescu, Organizația Mamaia-Constanța: Litoralul este pregătit să facă față oricăror restricții, la prețuri bune. Statul trebuie însă să sprijine un sector vital, nu a investit nici în toalete!

Conform experților, prin intermediul vulnerabilităților descoperite, o aplicație malițioasă instalată pe un dispozitiv mobil Samsung poate accesa o gamă largă de date personale.

Una dintre aplicațiile problematice este Secure Folder, care, în mod ironic, promite păstrarea informațiilor sensibile ale utilizatorilor la un nivel mai mare de securitate decât restul device-ului.

Ironia este la fel de mare și în cazul Samsung Knox, platforma care stă la baza securității device-urilor mobile Samsung. Aceasta poate fi folosită pentru a instala aplicațiile malițioase, exact ceea ce ar fi trebui să prevină.

Sunt penalizat dacă nu trec pe piața concurențială de energie? Schimb și contorul odată cu contractul la electricitate? Răspunsuri la cel mai des întâlnite întrebări despre liberalizare CITEȘTE ȘI Sunt penalizat dacă nu trec pe piața concurențială de energie? Schimb și contorul odată cu contractul la electricitate? Răspunsuri la cel mai des întâlnite întrebări despre liberalizare

Date fiind drepturile ample de acces de care atât Samsung Knox, cât și Secure Folder beneficiază la nivelul sistemului de operare, hackerii pot dobândi acces la o gamă largă de date.

Vulnerabilă este și Samsung Dex, aplicația care facilitează conectarea unor device-uri externe pentru a folosi telefonul într-un similar unui laptop. Vulnerabilitățile acesteia permit accesarea notificărilor, a mesajelor și a email-urilor.

Samsung a confirmat problemele de securitate și se apără spunând că nu există dovezi că vulnerabilitățile ar fi fost până acum folosite de hackeri.

viewscnt
Afla mai multe despre
securitate
aplicatii
smartphone
samsung