Procesatorul de carne JBS recunoaște că a plătit hackerilor o răscumpărare de 11 milioane de dolari, după un atac cibernetic

Procesatorul de carne JBS recunoaște că a plătit hackerilor o răscumpărare de 11 milioane de dolari, după un atac cibernetic
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 iun 2021

Procesatorul de carne JBS USA a plătit o răscumpărare în bitcoin echivalentă cu 11 milioane de dolari, după un atac cibernetic, care a afectat o mare parte dintre operațiunile sale în America de Nord și Australia, a declarat directorul general al companiei, Andre Nogueira, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

La începutul acestei luni, grupul brazilian JBS SA, cel mai mare furnizor mondial de carne, a informat că a fost nevoit să își închidă facilitățile de procesare din SUA ca urmare a unui atac organizat al piraților cibernetici asupra unora dintre serverele sale, scrie Agerpres.

VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Cristian Bărhălescu, Organizația Mamaia-Constanța: Litoralul este pregătit să facă față oricăror restricții, la prețuri bune. Statul trebuie însă să sprijine un sector vital, nu a investit nici în toalete! CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Cristian Bărhălescu, Organizația Mamaia-Constanța: Litoralul este pregătit să facă față oricăror restricții, la prețuri bune. Statul trebuie însă să sprijine un sector vital, nu a investit nici în toalete!

"Aceasta a fost o decizie foarte dificilă de luat pentru compania noastră și pentru mine personal. Cu toate acestea, am considerat că trebuie luată această decizie pentru a preveni orice riscuri potențiale la adresa clienților noștri", a spus Andre Nogueira, cu privire la decizia JBS de a plăti răscumpărarea piraților informatici.

Potrivit unor surse din apropierea acestui dosar, în spatele atacului cibernetic de la JBS s-ar afla un grup de hackeri ruși cunoscut sub denumirea de REvil (Ransomware Evil; de asemenea cunoscut și ca Sodinokibi).

Sunt penalizat dacă nu trec pe piața concurențială de energie? Schimb și contorul odată cu contractul la electricitate? Răspunsuri la cel mai des întâlnite întrebări despre liberalizare CITEȘTE ȘI Sunt penalizat dacă nu trec pe piața concurențială de energie? Schimb și contorul odată cu contractul la electricitate? Răspunsuri la cel mai des întâlnite întrebări despre liberalizare

Acest atac a venit la o lună după ce compania americană Colonial Pipeline, care deține cea mai importantă rețea de conducte petroliere din SUA, a fost vizată și ea de un atac cibernetic care a afectat livrările de carburanți timp de mai multe zile în zona de sud-est a SUA.

Colonial Pipeline a recunoscut că a plătit o răscumpărare de 4,4 milioane de dolari, sau 75 de bitcoini, atacatorilor cibernetici. Cu toate acestea, autoritățile americane au anunțat ulterior că au recuperat 2,3 milioane de dolari din răscumpărarea plătită unor hackeri de către grupul Colonial Pipeline.

"Departamentul Justiției a localizat și a recuperat majoritatea răscumpărării pe care Colonial a plătit-o DarkSide luna trecută", a declarat luni procurorul general adjunct al SUA, Lisa Monaco, într-o conferință de presă, referindu-se la rețeaua criminală acuzată că se află la originea acestei operațiuni de extorcare.

La rândul său, directorul FBI Christopher Wray a declarat pentru Wall Street Journal că agenția investighează circa 100 de tipuri diferite de atacuri ransomware, din care multe pot fi urmărite până la actori din Rusia. Fiecare dintre cele 100 de variante de software malițios este responsabilă pentru numeroase atacuri de tip ransomware, a declarat Christopher Wray pentru ziarul citat.

Prin atacurile de tip ransomware datele victimelor sunt criptate. De obicei hackerii oferă victimei atacului o cheie de criptare, în schimbul unor plăți în criptomonedă care pot fi de sute de mii sau chiar de milioane de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
jbs
hackeri