Producătorul de jocuri Epic Games a obținut un profit de 3 miliarde de dolari în 2018

Producătorul de jocuri Epic Games a obținut un profit de 3 miliarde de dolari în 2018
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 28 dec 2018

Conform unei estimări neoficiale, producătorul jocului Fortnite, Epic Games, ar fi generat anul acesta un profit de aproximativ 3 miliarde de dolari.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Estimarea, realizată de o sursă internă anonimă și citată de TechCrunch, susține că profitul obținut anul acesta de Epic Games se datorează în cea mai mare măsură foarte popularului joc Fortnite.

Epic nu a oferit și probabil nu va oferi nici pe viitor date privind profitul obținut în acest an. Este o companie privată și nu este obligată să facă acest lucru.

Fortnite, care are în prezent o bază de 125 de milioane de jucători, este un joc gratuit de tip battle royale. Veniturile sunt obținute exclusiv prin vânzarea diverselor obiecte digitale în cadrul jocului.

Conform unei estimări Sensor Tower, în perioada aprilie - noiembrie Fortnite a generat venituri peste 385 de milioane de dolari doar pe iOS. Utilizatorii acestei platforme, conform aceleiași estimări, au cheltuit doar în luna noiembrie 1,23 de miliarde de dolari pe jocuri și aplicații.

Foxconn va asambla în premieră iPhone-uri premium în India CITEȘTE ȘI Foxconn va asambla în premieră iPhone-uri premium în India

iOS este doar parte a succesului celor de la Epic Games. Fortnite este un joc multi-platformă, ce poate fi jucat pe iOS, Android, Switch, PlayStation, Xbox, PC și Mac.

În prima lună de la lansare Fortnite avea deja 15 milioane de jucători pe Android, în ciuda faptului că jocul nu putea fi descărcat din magazinul oficial de aplicații. Nu există un calcul al veniturilor obținute din versiunea de Android a jocului, însă unele estimări susțin că Google ar fi câștigat 50 de milioane de dolari dacă jocul ar fi fost disponibil în Play Store.

Profiturile Epic Games ar fi fost cu siguranță mult mai mari dacă Fortnite ar fi generat venituri și în China, acolo unde este înghețată procedura de obținere a licențelor pentru jocurile electronice.

Conform estimării celor de la Newzoo, jocurile au generat în China anul acesta venituri de aproximativ 40 de miliarde de dolari.

Înainte de Fortnite, cei de la Epic Games erau cunoscuți pentru motorul grafic Unreal, cel care stă la baza a numeroase alte jocuri.

Recent, Epic Games și-a lansat propriul magazin online de jocuri, care promite să lase dezvoltatorilor 88% din venituri, în comparație cu majoritatea magazinelor, care păstrează un procent de 30% din vânzări.

viewscnt
Afla mai multe despre
epic games
fortnite
jocuri