Produsele Facebook sunt dăunătoare copiilor și provoacă diviziuni, a afirmat o fostă directoare din companie în Congresul SUA

Produsele Facebook sunt dăunătoare copiilor și provoacă diviziuni, a afirmat o fostă directoare din companie în Congresul SUA
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 oct 2021

Produsele Facebook sunt dăunătoare copiilor și provoacă diviziuni, a afirmat o fostă directoare a companiei, Frances Haugen, devenită informatoare, într-o audiere care a avut loc în Congresul Statelor Unite, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

”Sunt aici astăzi peentru că cred că produsele Facebook sunt dăunătoare copiilor, provoacă diviziuni și slăbesc democrația noastră. În acest moment nimeni nu îl trage la răspundere pe Mark (Zuckerberg, directorul general al Facebook). Banii se opresc la Mark”, a spus Haugen.

UTILBEN, povestea unei afaceri de familie care a devenit o companie de succes CITEȘTE ȘI UTILBEN, povestea unei afaceri de familie care a devenit o companie de succes

Aceasta a continuat spunând: "Ieri am văzut Facebook scoasă de pe internet. Nu știu de ce a căzut, dar știu că timp de mai mult de cinci ore, Facebook nu a fost folosit pentru a aprofunda diviziunile, a destabiliza democrațiile și a face ca fetele și femeile tinere să se simtă prost în trupurile lor", scrie News.ro.

Parlamentari din ambele partide, democrat și republican, au criticat Facebook, acuzând-ul pe Zuckerberg că urmărește doar obținerea unor profituri ridicate, ei cerând autorităților de reglementare să investigheze acuzațiile că rețeau de socializare este dăunătoare copiilor și provoacă diviziuni.

Președintele cobcomisiei pentru Comerț din Senat, senatorul democrat Richard Blumenthal, a spus că Facebook știe că produsele sale dau dependenț, la fel ca țigările.

”Tehnologia trece acum printr-un moment al adevărului, așa cum s-a întâmplat cu tutunul”, a spus acesta, cerând ca Zuckerberg să fie audiat în comisie, iar Comisia pentru bursă și valori mobiliare și Comisia Federală pentru Comerț să investigheze compania.

”Copiii noștir sunt victimele. Adolescenții din ziua de azi care se uită în oglindă simț îndoieli și nesiguranță. Mark Zuckerberg trebuie să se uite ș iel în oglindă”, a spus Blumenthal, adăugând că în schimb Zuckerberg se duce să navigheze.

Cum a dispărut Facebook de pe internet. Explicațiile companiei pentru cele 7 ore de absență CITEȘTE ȘI Cum a dispărut Facebook de pe internet. Explicațiile companiei pentru cele 7 ore de absență

Haugen, fostă directoare de produs în echipa pentru dezinformare civică a Facebook, care a devenit informatoare, a spus că Facebook a încercat că își țină operațiunile confidențiale.

"Astăzi, nicio autoritate de reglementare nu are un meniu de soluții pentru cum ar putea fi reparată Facebook, pentru Facebook nu a dorit ca acestea să știe suficiente lucruri despre ce provoacă problemele. În caz contrar nu ar fi fost nevoie de un informator”, a spus ea.

Fosta angajată și informatoare de la Facebook, Frances Haugen, a depus mărturie în timpul unei audieri a Comisiei Senatului pentru Comerț, Știință și Transporturi, intitulată ”Protejarea copiilor online: mărturie de la informator de la Facebook”.

Cea mai influentă republicană din subcomisie, Marsha Blackburn, a declarat că Facebook a închis ochii la copiii cu vârsta sub 13 ani de pe site-urile sale.

”Este clar că Facebook prioritizează profitul decât bunăstarea copiilor și a tuturor utilizatorilor”, a spus senatoarea.

Senatorul Roger Wicker, un alt republican, a fost de acord.

"Copiii Americii sunt legați de produsul lor. Există cunoștințe cinice în numele acestor companii Big Tech că acest lucru este adevărat", a spus el.

Purtătorul de cuvânt al Facebook, Kevin McAlister, a declarat într-un e-mail înaintea ședinței că grupul consideră că protejarea comunității sale este mai importantă decât maximizarea profiturilor și a spus că nu este corect faptul că cercetările interne filtrate au demonstrat că Instagram este ”toxică” pentru adolescente.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
congres