Profitul Samsung a urcat cu 50% datorită vânzărilor de procesoare și de smartphone-uri

Profitul Samsung a urcat cu 50% datorită vânzărilor de procesoare și de smartphone-uri
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 apr 2022

​Samsung a anunțat primele rezultate financiare pentru trimestrul I din 2022, iar profitul a fost de 11,6 miliarde dolari și cifra de afaceri, de 63 miliarde dolari. Compania a lansat recent televizoare și monitoare, dar rezultatele bune se datorează smartphone-urilor și procesoarelor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Samsung are o capitalizare de piață de 379 miliarde dolari. Maximul, de 491 miliarde dolari, fusese atins la final de 2021, scrie News.ro.Rezultatele preliminare arată că profitul a urcat cu 50%, spre 11,6 miliarde dolari, iar cifra de afaceri, cu 18%, spre 63 miliarde dolari pentru perioada ianuarie - martie. Rezultatele complete vor fi anunțate pe 28 aprilie.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, Analist eToro: Europa ar putea supraviețui fără gazul rusesc iarna viitoare, dar există câteva probleme CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, Analist eToro: Europa ar putea supraviețui fără gazul rusesc iarna viitoare, dar există câteva probleme

Rezultatul din perioada ianuarie - martie este cel mai ridicat profit trimestrial din ultimii patru ani pentru companie.

Cifrele bune s-au datorat diviziei de smartphone-uri, iar estimările Counterpoint arată că Samsung a livrat 73 de milioane de telefoane în primele trei luni, dintre care 6 milioane din noua serie Galaxy S22.

Au mers bine și vânzările de cip-uri de memorie pentru servere.

viewscnt
Afla mai multe despre
smartphone
samsung