Qualcomm aduce 5G pe laptopuri anul acesta

Qualcomm aduce 5G pe laptopuri anul acesta
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 27 feb 2019

Qualcomm a prezentat la Mobile World Congress 2019 o nouă platformă hardware pentru PC-uri, care promite viteze foarte mari de transfer prin intermediul conexiunilor 5G.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Chiar dacă rețelele 5G încă nu există și nu vor există încă cel puțin un an de acum înainte, anul acesta vor apărea nu doar primele smartphone-uri cu suport 5G, ci și primele laptopuri.

Qualcomm a prezentat 8cx 5G, pe care o numește prima platformă comercială pentru PC-uri care oferă suport pentru noua generație de tehnologie wireless.

Prin noua sa platformă hardware, Qualcomm promite viteze multi-gigabit pentru laptopuri care pot ajunge să ofere o autonomie de mai multe zile.

FOTO Încă un telefon pliabil la orizont, prezentat de chinezii de la Oppo CITEȘTE ȘI FOTO Încă un telefon pliabil la orizont, prezentat de chinezii de la Oppo

Tot ce implică o conexiune la internet, de la conținut video online, la aplicații de realitate augmentată și jocuri prin streaming, ar trebui să ofere o experiență mult mai bună datorită vitezei și mai ales a latenței reduse oferite de 5G.

Primele module ale noii platforme au plecat deja către producătorii de PC-uri care pot începe să experimenteze implementarea acestora în laptopuri, iar primele produse sunt așteptate pe piață spre finele acestui an.

Qualcomm speră ca numărul PC-urilor care folosesc Snapdragon să crească semnifciativ prin lansarea acestei noi platforme și să câștige cât mai mult posibil dintr-o piață dominată copios de Intel.

viewscnt
Afla mai multe despre
5g
qualcomm
laptop