Qualcomm lansează un chipset care va aduce 5G pe smartphone-urile ieftine

Qualcomm lansează un chipset care va aduce 5G pe smartphone-urile ieftine
scris 6 ian 2021

Qualcomm a prezentat Snapdragon 480, un chipset deosebit de important pentru acest an, prin prisma capacităților și performanțelor pe care le promite.

Dacă până acum 5G-ul a fost doar apanajul smartphone-urilor de peste 500 de dolari, acest lucru se va schimba de anul acesta, grație în primul rândul noului chipset Snapdragon 480 al celor de la Qualcomm.

Snapdragon 480 este un chipset dotat cu 5G destinat smartphone-urilor ieftine. Acesta suportă atât mmWave (cel mai rapid standard 5G), cât și versiunea medie a acestei tehnologii, sub-6GHz.

Telegram anunță planuri pentru monetizarea serviciului CITEȘTE ȘI Telegram anunță planuri pentru monetizarea serviciului

Compania americană a calculat că producătorii de smartphone-uri vor putea scoate pe piață dispozitive cu 5G care să coste undeva între 125 și 250 de dolari, în funcție și de dotările tehnice alese.

Practic, datorită lui Snapdragon 480, anul acesta vor apărea primele smartphone-uri ieftine cu 5G.

Snapdragon 480 este un chipset remarcabil și din alte motive, dincolo de 5G. Procesorul și soluția grafică incluse vor aduce, conform Qualcomm, o performanță dublă față de generația anterioară, ceea ce va reprezenta un mare avantaj pentru smartphone-urile ieftine.

Construit pe un proces de 8nm, Snapdragon 480 este primul chipset dedicat smartphone-urilor ieftine care va suporta camerele foto de 64MP. Asta înseamnă că telefoanele din această categorie vor progresa și în ceea ce privește fotografia.

Primii producători care vor lansa, chiar din primul trimestru al acestui an, telefoane 5G cu acest chipset vor fi Vivo, Oppo, Xiaomi, Motorola și Nokia.

viewscnt
Afla mai multe despre
qualcomm
chipset
5g
smartphone