Qualcomm lansează un nou chipset pentru smartphone-urile midrange

Qualcomm lansează un nou chipset pentru smartphone-urile midrange
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 18 mar 2024

Cel mai nou chipset Qualcomm promite funcții de flagship pentru utilizatorii care apreciază funcționalitățile avansate ale acestora, dar nu vor să plătească peste 1.000 de euro sau mai mult pe un smartphone.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Qualcomm a prezentat chipset-ul Snapdragon 8s Gen 3, construit pe un proces de 4 nanometri și dotat cu 8 nuclee (un prim ARM Cortex X4 la 3,0 GHz, patru nuclee de performanță la 2,8 GHz și trei nuclee de eficiență de 2,0 GHz).

Comparativ cu Snapdragon 8 Gen 3, noul cip folosește un cip de eficiență în locul unuia de performanță, iar nucleul prime este mai lent cu 0,4 GHz.

Apple plătește aproape jumătate de miliard de dolari pentru a încheia un proces intentat de acționari CITEȘTE ȘI Apple plătește aproape jumătate de miliard de dolari pentru a încheia un proces intentat de acționari

Snapdragon 8s Gen 3 are un modem X70 5G din generația anterioară, dar care oferă suport Wi-Fi 7 și ray-tracing accelerat hardware pentru jocuri.

Există și suport pentru Ai generativ multimodal, care poate rula modele lingvistice cu până la 10 miliarde de parametri, ceea ce înseamnă că va suporta modele precum Gemini Nano.

Snapdragon 8s Gen 3 va fi disponibil spre finele acestei luni pe smartphone-uri vândute de Honor, iQOO, Realme, Redmi și Xiaomi.

viewscnt
Afla mai multe despre
qualcomm
chipset
smartphone
honor
iqoo
realme
redmi
xiaomi