RAPORT: Filmele populare nu obțin atenție doar din partea cinefililor, ci și a infractorilor cibernetici

RAPORT: Filmele populare nu obțin atenție doar din partea cinefililor, ci și a infractorilor cibernetici
scris 7 feb 2020

Peste 20 de site-uri de tip phishing și conturi de Twitter ofereau utilizatorilor „șansa” de a viziona gratuit filmele nominalizate la Oscar, potrivit unui raport transmis de producătorul rus de soluții de securitate cibernetică Kaspersky Lab.

”Cele peste 20 de site-uri de tip phishing și 925 de fișiere periculoase detectate, ce pretindeau a fi filme nominalizate din acest an, ne arată că doritorii de a petrece o seară frumoasă în fața ecranului, urmărind cel mai recent blockbuster, vor da de mult mai multă acțiune decât credeau, sub formă de phishing și malware”, se arată în comunicat.

Kaspersky a găsit peste 20 de site-uri de tip phishing și conturi de Twitter ce le oferă utilizatorilor „șansa” de a viziona gratuit filmele nominalizate. Aceste site-uri de phishing adună datele utilizatorilor și le cer să facă mai multe lucruri pentru a avea acces la filmul dorit - de la participarea la un sondaj și comunicarea datelor personale, până la instalarea unor programe adware sau chiar a furniza datele de card.

Oficial american: Washingtonul ar trebui să preia controlul asupra Nokia/Ericsson pentru a face față Huawei CITEȘTE ȘI Oficial american: Washingtonul ar trebui să preia controlul asupra Nokia/Ericsson pentru a face față Huawei

”Pentru a promova site-urile frauduloase, infractorii cibernetici creează și conturi de Twitter, unde distribuie link-uri către conținutul lor. Alături de fișierele periculoase răspândite pe diferite alte canale de comunicare, acest lucru le aduce rezultatele dorite. Fișierele dăunătoare trimise pe Internet ca filme nominalizate sunt, de asemenea, un indicator al nivelului de interes față de acestea”, se arată în comunicat.

Cercetătorii Kaspersky au comparat activitatea malware asociată filmelor nominalizate în primele patru săptămâni după premiera lor pentru public. Astfel, „Joker” a ocupat primul loc, fiind cel mai popular film printre infractorii cibernetici, cu 304 de fișiere nocive, denumite după răufăcătorul din Gotham. „1917” s-a clasat pe locul al doilea în acest clasament, cu 215 de fișiere malware, iar The Irishman, pe al treilea, cu 179 de fișiere. Filmul coreean „Parasite” nu a avut nicio activitate malware asociată.

viewscnt
Afla mai multe despre
infractori cibernetici
filme