Recomandări ale experților după ultimul incident de securitate la Facebook: cum să-ți securizezi contul și ce să eviți

Recomandări ale experților după ultimul incident de securitate la Facebook: cum să-ți securizezi contul și ce să eviți
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 oct 2018

Utilizatorii Facebook să evite să transmită pe internet informații importante și fotografii sau să poarte conversații cu caracter sensibil, întrucât riscul expunerii acestora în timp către persoane neautorizate este semnificativ, arată specialiștii în securitate informatică de la Bitdefender, după ultimul incident de securitate la Facebook.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Aceștia formulează patru recomandări pentru utilizatori după incidentul de la Facebook, când aproximativ 50 de milioane de conturi au fost piratate din cauza unei falii de securitate.

1. Conștientizați că rețelele de socializare nu sunt pe deplin sigure și nu pot păstra toate secretele în siguranță. Pregătiți-vă pentru ce e mai rău și comportați-vă corespunzător.

2. Nu puneți niciodată în scris ceva ce nu v-ar plăcea să fie expus public peste câțiva ani când ar putea apărea o breșă. În cazul actualului incident, inclusiv conversațiile private purtate prin Facebook au ajuns integral la atacatori.

Facebook poate fi amendată în UE cu până la 1,63 de miliarde de dolari pentru breșa de securitate anunțată vineri CITEȘTE ȘI Facebook poate fi amendată în UE cu până la 1,63 de miliarde de dolari pentru breșa de securitate anunțată vineri

3. Folosiți criptarea de tip end-to-end când purtați discuții cu caracter sensibil, inclusiv pe Facebook. Când utilizați Facebook Messenger, alegeți persoana cu care doriți să purtați o conversație, dați click pe numele său și accesați conversații secrete (Secret Conversations). Astfel se va deschide o nouă fereastră de chat, iar discuțiile vor fi criptate în totalitate și vor putea fi vizualizate doar de pe terminalele mobile unde s-a purtat discuția.

4. Dacă mesajele transmise sunt sensibile sau doriți să nu fie asociate cu identitatea reală a interlocutorilor, recomandarea este să vă îndreptați către platforme de mesaje create special pentru extra siguranță, precum Signal.

O autoritate de reglementare din Uniunea Europeană poate amenda Facebook cu până la 1,63 de miliarde de dolari pentru breșa de securitate a conturilor utilizatorilor anunțată vineri.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
securizare cont