România a cerut accesul la 70 de conturi Facebook în prima jumătate a anului

România a cerut accesul la 70 de conturi Facebook în prima jumătate a anului
scris 12 nov 2015

Guvernul României a trimis, în perioada ianuarie-iunie, 25 de solicitări către Facebook prin care a cerut accesul la un număr de 70 de conturi ale utilizatorilor rețelei de socializare, compania cooperând în aproape o treime din cazuri. Numărul solicitărilor primite de la autoritățile române a crescut față de perioada similară a anului trecut, când Facebook a înregistrat 16 cereri de date pentru 20 de conturi, însă procentajul soluționărilor a scăzut de la 50% la 28%, se arată într-un raport al companiei americane.

Pe lângă cererile referitoare la conturile utilizatorilor, Facebook a primit două solicitări pentru restricționarea de conținut de la Oficiul Național pentru Jocurile de Noroc (ONJN).

În a doua jumătate a anului trecut, România a cerut date referitoare la 35 de conturi de Facebook și a primit răspuns favorabil în 42,86% dintre cazuri.

Din ianuarie 2013, de când sunt disponibile informațiile privind cererile guvernamentale în legătură cu datele utilizatorilor Facebook și până la jumătatea acestui an, România a trimis 82 de cereri referitoare la 181 de conturi de Facebook.

Gradul de cooperare al companiei conduse de Mark Zuckerberg a variat de la 28% la 63%.

Facebook nu oferă niciunui guvern acces direct la datele utilizatorilor, se arată într-un comunicat al companiei.

La nivel global, Facebook a primit în perioada ianuarie-iunie 41.214 de cereri de date, în creștere cu 18% de la 35.051 solicitări în a doua jumătate a anului trecut. Rețeaua de socializare a blocat 20.568 de postări și alte tipuri de conținut care încălca legislația diferitelor țări, cu 112% mai mult decât în precedentele șase luni.

Cele mai multe cereri (60%) au provenit de la autoritățile din SUA. Guvernul american a solicitat date referitoare la 26.579 de conturi Facebook, față de 21.731 de conturi la care a fost cerut accesul în perioada iulie-decembrie 2014.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
guvern
romania
cereri conturi
acces
date