România - pe primul loc la companiile care nu găsesc angajați în domeniul tehnologiei informației și comunicațiilor

România - pe primul loc la companiile care nu găsesc angajați în domeniul tehnologiei informației și comunicațiilor
scris 21 feb 2020

Mai mult de jumătate (58%) dintre companiile din cele 27 de state membre ale Uniunii Europene au raportat că în 2018 s-au confruntat cu dificultăți în ocuparea locurilor vacante de specialiști IT&C (tehnologia informației și comunicațiilor), iar cel mai semnificativ deficit s-a înregistrat în România, arată datele publicate vineri de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

Aproximativ 9% dintre companiile din UE au recrutat sau au încercat să recruteze în 2018 specialiști IT&C. În rândul statelor membre, deși numai 3% dintre companiile din România au recrutat sau au încercat să recruteze în 2018 specialiști IT&C, 90% dintre acestea au apreciat că a fost dificilă ocuparea acestor locuri de muncă, scrie Agerpres.

Șeful UiPath cu cifre record: Avem un avantaj chiar și în fața giganților ca Microsoft. Dacă aș fi fost capabil să visez atât de sus, aș fi fost considerat nebun. Vom lucra alături de roboți! CITEȘTE ȘI Șeful UiPath cu cifre record: Avem un avantaj chiar și în fața giganților ca Microsoft. Dacă aș fi fost capabil să visez atât de sus, aș fi fost considerat nebun. Vom lucra alături de roboți!

De asemenea, recrutarea de specialiști IT&C a fost dificilă și pentru companiile din Cehia (unde 80% s-au confruntat cu dificultăți), Austria (74%) și Suedia (72%).

În contrast, procentajul companiilor care s-au confruntat cu dificultăți în ocuparea locurilor vacante de specialiști IT&C a fost de sub 40% în Spania (27%) și Grecia (38%).
 

viewscnt
Afla mai multe despre
eurostat
anagajati
it