Samsung Electronics estimează o creștere de 5,6% a profitului în trimestrul trei, la 7 miliarde dolari

Samsung Electronics estimează o creștere de 5,6% a profitului în trimestrul trei, la 7 miliarde dolari
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 oct 2016

Samsung Electronics estimează că profitul operațional a crescut în trimestrul al treilea cu 5,6%, la 7.800 miliarde de woni (7 miliarde de dolari), peste așteptările analiștilor, datorită câștigului generat de vânzările de cipuri și ecrane, care a compensat impactul rechemării smartphone-urilor Galaxy Note 7, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Analiștii anticipau un profit operațional de 7.400 de miliarde de woni, similar cu cel obținut în trimestrul trei al anului 2015, scrie News.ro.

Compania nu va publica rezultatele complete înainte de sfârșitul lunii octombrie și nu a oferit detalii legate de costurile rechemării telefoanelor Galaxy Note 7 din cauza bateriilor care riscă să ia foc.

Problemele legate de Note 7 au continuat și miercuri, cu informația că bateria unuia din telefoanele noi, cu care compania le-a înlocuit pe cele cu baterii defecte, a început să scoată foc la bordul unui avion din SUA.

Potrivit analiștilor, compania de rechemări ar putea avea un impact de cel puțin 1.000 de miliarde de woni asupra profitului diviziei de dispozitive mobile.

Veniturile din trimestrul al treilea au scăzut cu 5,2%, la 49.000 de miliarde de woni (44 miliarde dolari)

”În mod evident rezultatele reflectă costurile rechemării, dar segmente de afaceri ca cipurile de memorie și ecranele OLED (organic light-emitting diode) au mers bine și vor continua probabil să meargă bine cel puțin până anul viitor”, a spus un manager de fonduri de la IBK Asset Management.

ANT a schimbat \ CITEȘTE ȘI ANT a schimbat "lista neagră" a agențiilor de turism. Cine a rămas pe listă

Divizia de semiconductori a Samsung, cel mai mare producător de cipuri din lume, are o evoluție foarte bună datorită cererii mari din partea Apple și a altor producători de dispozitive mobile.

În mod ironic, problemele cu Note 7 ar putea susține afacerile cu cipuri ale Samsung. Directorii din industrie afirmă că cererea pentru cele 2,5 milioane de telefoane care urmează să le înlocuiască pe cele cu probleme amplifică cererea deja mare pentru cipuri, ceea ce ar putea duce la creșterea prețurilor.

Acțiunile Samsung sunt în creștere cu 0,5%, la 1,7 milioane woni. Joi, titlurile Samsung au atins un nivel record de 1,716 woni, după ce compania a anunțat că analizează propunerile investitorului activist Elliott Management pentru o reorganizare radicală a Samsung Electronics, care ar scinda-o într-un vehicul holding, din motive de proprietate, și o companie operațională.

Reprezentanții Samsung nu au dorit să comenteze, vineri, cum intenționează să răspundă propunerilor lui Elliott.

viewscnt
Afla mai multe despre
samsung electronics