Samsung majorează dividendele și răscumpără acțiuni după ce profitul a crescut în T3

Samsung majorează dividendele și răscumpără acțiuni după ce profitul a crescut în T3
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 oct 2015

Grupul sud-coreean Samsung Electronics Co a anunțat joi că va răscumpăra acțiuni în valoare de 11.300 miliarde woni (9,9 miliarde de dolari), după ce a raportat prima creștere trimestrială a profitului net din ultimii doi ani.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Samsung, cel mai mare producător mondial de smartphone-uri, a precizat că va anula toate acțiunile răscumpărate adăugând că intenționează să-și recompenseze acționarii cu 30% până la 50% din fluxul de numerar în următorii trei ani, în principal prin dividende.

Producătorul telefoanelor și tabletelor Galaxy a informat că în trimestrul al treilea al acestui an profitul său operațional a crescut cu 82%, până la 7.400 miliarde woni (6,5 miliarde de dolari), în timp ce profitul net a crescut cu 29% în ritm anual până la 5,46 miliarde woni (4,8 miliarde de dolari), acasta fiind primul avans după șapte trimestre consecutive de scădere.

Divizia de dispozitive mobile a Samsung Electronics a raportat o creștere de 37% a profitului operațional, până la 2.400 miliarde woni, însă cea mai mare contribuție la rezultatele grupului a venit de la divizia de cipuri care a înregistrat o creștere a profitului de 62% până la 3.600 miliarde woni, grație cererii pentru semiconductori venite de la producători de smartphone-uri.

În acest an, Samsung a scurtat intervalul de timp între lansarea diferitelor modele de smartphone-uri, în încercarea de a-și proteja cota de piață în fața rivalului american Apple dar și a mărcilor chineze low-cost iar analiștii se așteaptă ca această strategie să continue și anul viitor pe măsură ce Samsung se pregătește să lanseze următoarea generație de smartphone-uri marca Galaxy, care cel mai probabil va purta numele Galaxy S7. 

Sursa: Agerpres

viewscnt
Afla mai multe despre
samsung
smartphone