Samsung vinde divizia de imprimante către HP, pentru 1 miliard de dolari

Samsung vinde divizia de imprimante către HP, pentru 1 miliard de dolari
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 12 sep 2016

Samsung Electronics a convenit vânzarea diviziei sale de imprimante, pentru 1,05 miliarde de dolari, către grupul american HP, în condițiile în care compania sud-coreeană intenționează să se concentreze pe alte segmente de activitate. Ca parte a acordului de vânzare, Samsung s-a angajat să cumpere acțiuni HP în valoare de 100-300 milioane de dolari după încheierea tranzacției, informează Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Surse apropiate situației, citate de presa sud-coreeană, afirmaseră, vineri, că Samsung ia în calcul această tranzacție.

Compania sud-coreeană Samsung este lider pe piața telefoanelor mobile, televizoarelor și cipurilor de memorie, însă divizia de imprimante nu este un jucător puternic, în comparație cu rivali ca HP sau Canon.

Samsung nu publică, separat, vânzările de imprimante, dar, potrivit firmei de cercetare IDC, a obținut, în trimestrul al doilea, poziția a cincea pe această piață, cu o cotă de 4%.

Veniturile diviziei de imprimante a HP au scăzut, în ultimul trimestru, cu 14%, la 4,4 miliarde e dolari.

Samsung implementează un proces amplu de restructurare, în cadrul căruia compania a renunțat la mai multe divizii și operațiuni secundare. Samsung Electronics a raportat, pentru perioada aprilie-iunie, cel mai profitabil trimestru din ultimii doi ani, susținut de vânzările de smartphone-uri Galaxy S7, care au compensat declinul profitului generat de semiconductori și ecrane.

Și HP a anunțat, recent, că va demara un proces de restructurare, care include desființarea a circa 3.000 de posturi.

viewscnt
Afla mai multe despre
hp
samsung
galaxy
idc
imprimante