Samsung vrea să cumpere companii din domeniul inteligenței artificiale

Samsung vrea să cumpere companii din domeniul inteligenței artificiale
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 24 mar 2016

Grupul sud-coreean Samsung Electronics “caută activ” să cumpere companii din domeniul inteligenței artificiale pentru a compensa stagnarea vânzărilor de telefoane inteligente, potrivit oficialilor companiei, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Pe lângă extinderea pe segmentul inteligenței artificiale, grupul este interesat să cumpere companii din domeniul software și intenționează să dezvolte programe informatice proprii, având în vedere că piața smartphone-urilor este deja saturată, în special în țările dezvoltate. Totodată, competiția intensă se reflectă în scăderea prețurilor pentru telefoane inteligente și componente.

Samsung este liderul pieței de smartphone-uri la nivel global, aproape un sfert din telefoanele inteligente vândute anul trecut fiind produse de compania sud-coreeană. Totuși, potențialul de creștere este limitat, având în vedere că piața încetinește semnificativ, iar prețurile sunt trase în jos de producători ca Huawei, care câștigă agresiv teren cu ajutorul dispozitivelor accesibile.

Profitul net al Samsung s-a redus cu 19% în 2015, reprezentând al doilea an de scăderi consecutiv. Totodată, acțiunile companiei au urmat, în ultimii ani, un trend descendent.

Atacurile teroriste din Bruxelles ar putea influența disputa Apple-FBI și divergențele pe tema criptării CITEȘTE ȘI Atacurile teroriste din Bruxelles ar putea influența disputa Apple-FBI și divergențele pe tema criptării

La finele anului trecut, Samsung Electronics a recunoscut, ca reacție la informațiile apărute în presă, că încearcă să convingă angajații cu performanțe slabe și persoanele peste 50 de ani care ocupă poziții de conducere să părăsescă compania în schimbul unor sume compensatorii, pentru reducerea costurilor. Potrivit informațiilor de la acel moment, restructurările vizau până la o treime din cele 280.000 de posturi ale companiei la nivel global.

viewscnt
Afla mai multe despre
samsung
inteligenta artificiala
software
smartphone