Samsung vrea să vândă anul acesta 43 de milioane de smartphone-uri Galaxy S9 și S9 Plus

Samsung vrea să vândă anul acesta 43 de milioane de smartphone-uri Galaxy S9 și S9 Plus
scris 13 mar 2018

Gigantul sud-coreean Samsung speră să vândă 43 de milioane de unități cumulate ale noilor flagship-uri Galaxy S9 și S9 Plus în 2018.

Samsung nu a făcut un anunț oficial în acest sens, însă informațiile vin dinspre furnizorii de componente, care au primit de la compania sud-coreeană comenzile de producție preliminare pentru anul acesta.

În primul trimestru, 12 milioane de smartphone-uri vor părăsi fabricile în care au fost produse, urmând ca în celelalte trimestre să fie livrate 13 milioane, 10 milioane, respectiv 8 milioane pentru ultimele trei luni.

Asta înseamnă că cei de Samsung sunt optimiști că vor reuși să furnizeze anul acesta mai multe unități de S9 și S9 Plus decât a făcut-o anul trecut cu S8 și S8 Plus, în ciuda faptului că modele de anul trecut aduceau noutăți mai interesante decât cele de anul acesta.

VIDEO Un startup vrea să folosească printarea 3D pentru a construi case mai ieftine CITEȘTE ȘI VIDEO Un startup vrea să folosească printarea 3D pentru a construi case mai ieftine

Dacă noile flagship-uri sunt doar o actualizare minoră a modelelor de anul trecut, S8 și S8 Plus au adus noul design cu rame înguste care încadrează un ecran mai mare, numit de producător Infinity Display.

Informațiile venite de la producătorii de componente se potrivesc cu previziunile celor de la Counterpoint Research, care au estimat anterior că Samsung va vinde în 2018 între 40 și 43 de milioane de unități cumulate ale noilor flagship-uri.

Samsung, ca și alți producători, încearcă să crească marja de profit în condițiile în care piața smartphone-urilor a intrat pe un trend descendent. Conform Gartner, Q4 2017 a adus primul declin al livrărilor de smartphone-uri.

Nici informațiile care vin dinspre comercianți nu sunt foarte optimiste. Aceștia spun că numărul de precomenzi pentru S9 și S9 Plus au fost aproximativ la același nivel cu flagship-urile de anul trecut.

În 2017, Samsung a livrat 41 de milioane de smartphone-uri S8 și S8 Plus, iar cu an înainte a reușit să livreze 48 de milioane de unități pentru S7 și S7 Plus.

viewscnt
Afla mai multe despre
samsung
galaxy s9