Schimbarea bateriei la iPhone 14 va costa mai mult

Schimbarea bateriei la iPhone 14 va costa mai mult
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 14 sep 2022

Comparativ cu versiunile anterioare, o baterie schimbată în cazul unuia din modelele seriei iPhone 14 va costa semnificativ mai mult.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Dincolo de creșterea prețurilor la iPhone-urile din noua serie vândute în Europa (și alte regiuni), Apple a scumpit și procesul de înlocuire a bateriilor deteriorate.

Când vor avea nevoie de o baterie nouă, viitorii posesori ai unui iPhone 14 vor plăti 99 de dolari, în loc de 69 de dolari, cât era cazul pentru seria anterioară. Noul preț este valabil pentru toate modelele din serie.

Apple a lansat iOS 16 CITEȘTE ȘI Apple a lansat iOS 16

Este o creștere de 43% pe care o vor resimți din plin cei care preferă să țină telefonul mai mult timp. Un utilizator care vrea să țină 4-5 ani un iPhone 14, va trebui să schimbe măcar o dată bateria.

Îmbătrânirea chimică a bateriei și scăderea capacității, care duce la reducerea autonomiei, începe să se simtă după aproximativ doi ani, dacă utilizatorul știe să aibă grijă de baterie.

În Europa prețul ar trebui să fie undeva peste 100 de euro, în funcție și de procentul cu care Apple va decide să scumpească schimbarea bateriei, care ar putea să fie mai mare de 43%.

În Marea Britanie, de exemplu, schimbarea unei baterii va costa 105 lire, în loc de 69 de lire - o scumpire mai mare decât în Statele Unite.

Apple nu oferă un motiv pentru aceste scumpiri, care nu au justificare din punct de vedere tehnic. Capacitățile bateriilor de iPhone 14 sunt aproape identice cu cele de la iPhone 13.

viewscnt
Afla mai multe despre
baterie
iphone 14
apple
scumpiri