Signal lansează suportul pentru numele de utilizator

Signal lansează suportul pentru numele de utilizator
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 21 feb 2024

Aplicația de comunicare criptată end-to-end Signal anunță introducerea numelor de utilizatori, ca mijloc de protejare a numerelor de telefon.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Signal, considerată de mulți specialiști drept cea mai sigură aplicație de comunicare digitală, oferă, mai nou, posibilitatea creării numelor de utilizatori pentru contactarea acestora.

În cazul Signal, numele de utilizator nu are aceeași funcționalitate precum la majoritatea utilizatorilor. Acesta nu are rol în autentificare, ce se realizează, în continuare, pe baza numărului de telefon.

Mii de posesori ai camerelor video Wyze au văzut unii în casele altora CITEȘTE ȘI Mii de posesori ai camerelor video Wyze au văzut unii în casele altora

În schimb, noile nume de utilizatori pot fi folosite pentru realizarea contactului dintre utilizatori - în locul numerelor de telefon, utilizatorii pot face acum schimb de noile nume.

Anterior, numărul de telefon era folosit atât pentru autentificarea în cadrul aplicației, cât și pentru contactarea celorlalți utilizatori.

Numele de utilizator vine să ofere un nivel suplimentar de protecție numărului de telefon. Utilizatorul poate păstra confidențialitatea propriului număr de telefon, oferind pentru contact numele de utilizator.

Din momentul creării numelui de utilizator, numărul de telefon nu va mai fi vizibil în cadrul aplicației celor care nu-l au deja salvat în propria agendă.

Suportul pentru numele de utilizator este disponibil, deocamdată, în stadiu beta. Un nume de utilizator Signal poate fi creat din pagina de configurare a profilului personal.

viewscnt
Afla mai multe despre
signal
nume de utilizator
număr de telefon
comunicare