Sorcero, start-up american ce are în conducere un IT-ist de origine română, a obținut o finanțare 10 milioane de dolari

Sorcero, start-up american ce are în conducere un IT-ist de origine română, a obținut o finanțare 10 milioane de dolari
scris 17 sep 2021

Sorcero, un startup american de inteligență artificială (AI), care are în echipă un IT-ist de origine română, a obținut 10 milioane de dolari într-o rundă de investiții seria A, condusă de CityRock Venture Partners, pentru platforma sa de procesare a limbajului.

Compania, cu sediul central în Washington, D.C. și Cambridge (Massachusetts), a fost fondată în 2018 de Dipanwita Das, care este și CEO-ul (directorul general) Sorcero, Walter Bender și Richard Graves, arată startupcafe.ro

Companiile viitorului în România. Dacris, membru semnatar al Pactului Global al Organizației Națiunilor Unite CITEȘTE ȘI Companiile viitorului în România. Dacris, membru semnatar al Pactului Global al Organizației Națiunilor Unite

Din echipa Sorcero face parte și Bogdan Sabac, un IT-ist de origine română, care ocupă funcția de Vice President of Engineering și care s-a alăturat recent companiei, în 2021.

Bogdan Sabac este absolvent al Universității Politehnica din București și a lucrat, de-a lungul timpului, la mai multe companii americane precum ALK Technologies, Connotate, Adaptly sau Information Builders, potrivit profilului său de LinkedIn.

VIDEO Inelul inteligent care facilitează plăți contactless a fost lansat în Japonia CITEȘTE ȘI VIDEO Inelul inteligent care facilitează plăți contactless a fost lansat în Japonia

Sorcero funcționează ca o platformă de procesare a limbajului natural, ajutând experții din domenii precum medicina să găsească răspunsuri la întrebările lor: pune la dispoziție, printr-un limbaj accesibil, date, rapoarte și evaluări clinice. 

Cu noua investiție obținută, anunțată joi de Sorcero, compania strânge, în total, o finanțare de 15,7 milioane de dolari, în cei 3 ani de existență.

viewscnt
Afla mai multe despre
sorcero
inteligență artificială