SpaceX a atras de la investitori o finanțare de peste 1 miliard de dolari în ultimele șase luni, pentru serviciul de internet Starlink

SpaceX a atras de la investitori o finanțare de peste 1 miliard de dolari în ultimele șase luni, pentru serviciul de internet Starlink
scris 27 mai 2019

SpaceX a atras de la investitori fonduri în valoare de peste 1 miliard de dolari, în ultimele șase luni, în cadrul planurilor de lansare a serviciului de internet de mare viteză cu ajutorul unei constelații de sateliți, numit Starlink, relatează Reuters.

Compania a atras 486,2 milioane de dolari printr-o ofertă de acțiuni, începând din decembrie 2018 și alte 535,7 milioane de dolari prin intermediul unei alte oferte care a început în aprilie, potrivit declarațiilor depuse la autoritatea de reglementare financiară, scrie News.ro.

Compania care produce și lansează rachete spațiale a amplasat 60 de sateliți mici pe orbita joasă a Pământului, destinați noului serviciu de internet Starlink al lui Musk.

Apple, dată în judecată pentru că ar fi vândut unor terți date personale din conturi iTunes CITEȘTE ȘI Apple, dată în judecată pentru că ar fi vândut unor terți date personale din conturi iTunes

Antreprenorul miliardar consideră că serviciul de internet Starlink poate fi o sursă importantă de venituri pentru SpaceX, ale cărei venituri din servicii de lansare ar urma să atingă aproximativ 3 miliarde de dolari pe an.

Musk a declarat că va fi nevoie de încă 12 lansări de câte 60 de sateliți, pentru ca aceștia să poată furniza servicii de internet la nivel mondial. În prezent, serviciul Starlink a fost autorizat doar în Statele Unite.

viewscnt
Afla mai multe despre
spacex
starlink