SpaceX a lansat prima serie de sateliți din rețeaua care va furniza internet la nivel global

SpaceX a lansat prima serie de sateliți din rețeaua care va furniza internet la nivel global
scris 24 mai 2019

60 de sateliți au ajuns în spațiu după ce racheta Falcon 9 a SpaceX a decolat cu succes de la Cape Canaveral.

Misiunea are rolul de a trimite pe orbită prima formațiune de sateliți care va compune o rețea masivă, ce va fi folosită pentru a furniza internet de mare viteză întregii planete.

Lansarea a avut loc vineri dimineața, la 5 și 30 de minute, ora României. Sateliții, care cântăresc fiecare 227 de kilograme, vor orbita la o altitudine de 550 de kilometri deasupra Pământului.

La 62 de minute din momentul lansării, sateliții sunt programați să-și folosească mijloacele de propulsie pentru a forma primul segment al viitoarei rețele.

FOTO Digi a introdus în ofertă primele 3 telefoane sub brand propriu CITEȘTE ȘI FOTO Digi a introdus în ofertă primele 3 telefoane sub brand propriu

Cei 60 de sateliți vor face parte din ceea ce SpaceX numește Starlink - o viitoare rețea care va fi compusă până în 2020 din aproximativ 12.000 de sateliți care vor furniza internet în majoritatea regiunilor globului.

În teorie, Starlink ar trebui să ofere viteze de până a 1 Gbps inclusiv în regiuni izolate.

Costurile proiectului sunt estimate la 10 miliarde de dolari.

Lansarea de vineri dimineața vine după alte două lansări amânate în cursul săptămânii trecute.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
spacex
starlink
sateliti
internet