Spania vrea taxarea aplicațiilor de mesagerie și voce, precum WhatsApp

Spania vrea taxarea aplicațiilor de mesagerie și voce, precum WhatsApp
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 sep 2020

Spania propune taxarea companiilor care oferă servicii de mesagerie și voce, de tipul WhatsApp, în funcție de venituri.

Taxele vor fi impuse furnizorilor de servicii de mesagerie instant în același mod ca în cazul operatorilor de telecomunicații, potrivit unui proiect de lege publicat vineri, relatează News.ro. În cazul proiectului a fost declanșată o perioade de consultări publice.

Apple relaxează unele condiții privind plățile în App Store CITEȘTE ȘI Apple relaxează unele condiții privind plățile în App Store

”Modul în care consumăm serviciile de comunicații s-a schimbat, iar condițiile concurențiale s-au schimbat în consecință”,  a declarat Roberto Sanchez, secretar de stat pentru Telecomunicații și Infrastructură Digitală.

Companiile care obțin venituri de peste 1 milion de euro pe an vor fi supuse acestei taxe, care nu va depăși 1 euro pentru venituri brute de câte 1.000 de euro, potrivit proiectului de lege.

Avocat CJUE în dosarul Star Taxi versus Primăria Capitalei: Aplicația este un serviciu al societății informaționale, nu de transport CITEȘTE ȘI Avocat CJUE în dosarul Star Taxi versus Primăria Capitalei: Aplicația este un serviciu al societății informaționale, nu de transport

Publicul este invitat să facă observații asupra legii în următoarea lună, a spus Sanchez.

Spania se află printre susținătorii europeni ai unor regimuri fiscale mai stricte pentru companiile din sectorul internetului.

Urmărește-ne și pe Google News
viewscnt
Afla mai multe despre
spania
taxare
aplicatie
servicii
companii
mesagerie
voce