Firma israeliană Cellebrite ajută FBI să deblocheze iPhone-ul unui atacator, aflat în centrul unei dispute cu Apple

Firma israeliană Cellebrite ajută FBI să deblocheze iPhone-ul unui atacator, aflat în centrul unei dispute cu Apple
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 23 mar 2016

Cellebrite, o firmă israeliană specializată pe segmentul tehnologiilor folosite pentru recuperarea datelor, ajută FBI în încercarea de a debloca iPhone-ul folosit de unul dintre atacatorii implicați în evenimentele tragice care a avut loc anul trecut la San Bernardino, California, și care a declanșat o dispută aprinsă și intens mediatizată între autorități și Apple, informează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Guvernul american a anunțat marți că ar putea debloca un iPhone care a aparținut unuia dintre teroriști fără ajutorul Apple, iar o audiere în instanță a companiei IT, programată ieri, a fost amânată.  

Autoritățile din SUA investighează circumstanțele care au condus la atentatul de la San Bernardino. La începutul lunii decembrie, doi cetățeni americani, soț și soție, au împușcat mortal 14 persoane și au rănit alte 21. Agenții FBI au cerut ajutorul justiției pentru a forța Apple să deblocheze un iPhone 5C care a aparținut unuia dintre atacatori, după ce oficialii companiei au refuzat mai multe cereri de colaborare.

Cei doi atacatori nu făceau parte dintr-o grupare teroristă, dar erau simpatizanți ai acestora și își exprimau dedicarea față de Jihad pe Internet.

CEO-ul companiei, Tim Cook, a afirmat că cererea autorităților americane echivalează cu spargerea conturilor utilizatorilor iPhone chiar de către producătorul acestora, în condițiile în care aceleași autorități au îndemnat în ultimii ani companiile din IT să sporească măsurile privind securitatea consumatorilor.

Mai multe companii din domeniul IT, precum Google, Facebook și Twitter, au sărit în apărarea Apple, argumentând că deblocarea telefonului ar reprezenta un pericol pentru siguranța utilizatorilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
cellebrite
fbi
sua
apple
autoritati
criptare
iphone
terorist