Starlink va avea acoperire globală în câteva luni

Starlink va avea acoperire globală în câteva luni
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 24 iun 2021

Teoretic, serviciul de internet prin satelit Starlink și-ar putea oferi serviciile în toată lumea din septembrie. Mai trebuie, însă, să obțină și autorizațiile necesare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Preșdintele SpaceX, Gwynne Shotwell, spune că serviciul de internet prin satelit al companiei deținute de Elon Musk, SpaceX, va avea acoperire globală în momentul în care va avea pe orbită 1.800 de sateliți.

Conform estimărilor făcute chiar de SpaceX, acest lucru se va întâmpla chiar în luna septembrie a acestui an.

Epic Games, creatoarea jocului Fortnite, a ajuns la peste 500 de milioane de conturi de utilizatori CITEȘTE ȘI Epic Games, creatoarea jocului Fortnite, a ajuns la peste 500 de milioane de conturi de utilizatori

1.800 de sateliți nu vor fi suficienți pentru a oferi conexiuni de calitatea și viteza pe care și le-a proprus compania americană, însă, sunt suficienți pentru a acoperi întreaga planetă. Conform documentelor oficiale, SpaceX vrea să lanseze 12.000 pentru serviciul Starlink.

Asta nu înseamnă că SpaceX va putea deja, din septembrie, să vândă abonamente la Starlink în toată lumea. Compania lui Musk mai trebuie să obțină și autorizațiile necesare pentru fiecare regiune în care vrea să funcționeze.

În prezent, Starlink este disponibilă într-un număr mic de țări, printre care Statele Unite, Marea Britanie și Canada. Pe de altă parte, Starlink a înregistrat deja subsidiare în mai multe țări, nu și în România, deocamdată.

Primii utilizatori ai serviciului de internet prin satelit al Starlink s-au plâns de problema semnalului, care poate fi afectat de diverse obstacole, precum copaci sau stâlpi. Situația s-ar putea îmbunătăți radical, pe măsură ce SpaceX va trimite din ce în ce mai mulți sateliți pe orbită.

viewscnt
Afla mai multe despre
spacex
starlink
internet
satelit