SUA: Biden și-a făcut cont pe Threads, rețea concurentă cu platforma deținută de Musk

SUA: Biden și-a făcut cont pe Threads, rețea concurentă cu platforma deținută de Musk
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 nov 2023

Joe Biden a lansat un cont oficial pe rețeaua socială Threads, concurent direct al platformei X (fostul Twitter) deținută de Elon Musk, cu care Casa Albă are relații furtunoase, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Președintele american, soția sa Jill Biden, vicepreședinta Kamala Harris, soțul ei Doug Emhoff, precum și Casa Albă sunt acum prezenți pe rețeaua de socializare a lui Mark Zuckerberg (Meta/Facebook), arată Agerpres.

VIDEO Mega-procesul împotriva mafiei calabreze a ajuns la final. Condamnări în unul dintre cele mai mari procese împotriva mafiei care au avut loc vreodată în Italia. O oră și 40 de minute doar pentru a citi sentințele CITEȘTE ȘI VIDEO Mega-procesul împotriva mafiei calabreze a ajuns la final. Condamnări în unul dintre cele mai mari procese împotriva mafiei care au avut loc vreodată în Italia. O oră și 40 de minute doar pentru a citi sentințele

"Mă găsiți astăzi pe o nouă platformă, dar mesajul meu nu s-a schimbat", a scris președintele american în primul său mesaj.

"Nu văd un viitor întunecat, sumbru, divizat pentru America. Văd America pe punctul de a decola", a continuat democratul, care luni a sărbătorit împlinirea a 81 de ani.

Președintele american, candidat pentru al doilea mandat, pledează pentru optimism în fața discursurilor marelui său rival republican Donald Trump despre "declinul" Statelor Unite.

De altfel, își face campanie și pe rețeaua acestuia din urmă, Truth Social.

"Threads este încă o modalitate de a comunica cu americanii", a sublliniat un responsabil al Casei Albe, adăugând că această lansare este "în pregătire de mai multe săptămâni".

FOTO BCR a lansat prima companie de investiții cu capital de risc dezvoltată de o bancă românească pentru finanțarea startup-urilor din tehnologie CITEȘTE ȘI FOTO BCR a lansat prima companie de investiții cu capital de risc dezvoltată de o bancă românească pentru finanțarea startup-urilor din tehnologie

Într-un comentariu deosebit de virulent, Casa Albă l-a acuzat vineri pe Elon Musk că a făcut o "promovare abjectă a urii antisemite și rasiste" într-una dintre publicațiile sale de pe rețeaua de socializare X.

Joe Biden însuși a estimat, în urmă cu peste un an, că ar merita să fie examinate relațiile miliardarului cu guverne străine.

Președintele american, care duce o politică agresivă de susținere a vehiculelor electrice, laudă cu ușurință eforturile marilor producători istorici, dar de cele mai multe ori evită să menționeze Tesla, o altă companie a lui Elon Musk, spre marea nemulțumire a acestuia din urmă.

Elon Musk și Mark Zuckerberg sunt obișnuiți să se lupte prin intermediul rețelelor de socializare, iar primul chiar a propus să-l înfrunte pe cel din urmă într-o luptă publică cu mâinile goale.

Acest proiect, menționat în urmă cu câteva luni, nu s-a concretizat.

Animozitatea lor pare să fi crescut la începutul lunii iulie odată cu lansarea Threads, concurent direct al lui X.

viewscnt
Afla mai multe despre
sua
joe biden
threads